Politika privatnosti i kolačići – cookies policy

Ko smo mi

 

Adresa naše web stranice je: https://it-mixer.com

Koje lične podatke prikupljamo i zašto ih prikupljamo?

 

Komentari

 

Kada posjetioci ostave komentare na portalu, prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare, kao i IP adresu posjetitelja i informaciju o korisničkom browseru kako bi pomogli u otkrivanju neželjene pošte.

Anonimiziovani niz kreiran s vaše adrese e-pošte (koji se također naziva hash) može se dostaviti usluzi Gravatar da vidi da li ga koristite. Pravila o privatnosti usluge Gravatar dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, slika vašeg profila vidljiva je javnosti u kontekstu vašeg komentara. Više o komentarima pogledajte na našoj stranici gdje se nalaze uslovi korišćenja.

 

Mediji

 

Ako slike učitate na web mjesto, trebali biste da izbjegavate prenos slika sa uključenim podacima o lokaciji (EXIF GPS). Posjetioci web stranice mogu preuzeti i izvući bilo koje podatke o lokaciji sa slika na web mjestu.

 

Kontakt obrasci

 

Za bilo kakva pitanja ili kontakt možete da nam se obratite putem kontakt forme na ovoj stranici. Uslov za slanje kontakta je da popunite sva polja u ponuđenom obrascu, IT mixer se obavezuje da popunjeni podaci neće biti ni na koji način zloupotrebljeni.

Kolačići (Cookies)

 

IT mixer, kao i mnogi drugi sajtovi, koristi male datoteke koje se nazivaju kolačići i koji nam pomažu da poboljšamo svoj rad.
Saznajte više o kolačićima i kako da ih kontrolišete.

Ova stranica sadrži informacije o tome šta su kolačići koje koristi internet sajt it-mixer.com, kako ih isključiti u vašem brovseru, kako konkretno isključiti reklamne kolačiće i neke korisne linkove za dalje čitanje na ovu temu. Ako informacije koje tražite nisu dovoljne ili imate dodatna pitanja u vezi s korišćenjem kolačića na portalu IT mixer, molimo vas da postavite pitanja na kontakt stranici.

 

Šta su kolačići?

 

Kolačići su male tekstualne datoteke koje čuva preglednik / browser (npr, Internet Explorer ili Firefox) na vašem računaru ili mobilnom telefonu. Oni omogućavaju sajtovima čuvanje informacija o podešavanjima. Možete da zamislite kolačić kao privremenu memoriju za sajt pomoću kojeg vas prepozna kada se vratite i adekvatno reaguje.

 

Kako sajt IT mixer koristi kolačiće?

 

Posjeta strani na sajtu IT mixer može generisati sljedeće vrste kolačića:

  • Kolačiće za performanse sajta
  • Anonimne analitičke kolačiće
  • Geotargetting kolačiće
  • Registracione kolačiće
  • Reklamne kolačiće
  • Reklamne kolačiće treće strane

 

Kolačići za performanse sajta

 

Ova vrsta kolačića pamti podešavanja za alate koji se nalaze na portalu IT mixer, tako da ne morate ponovo da ih postavljate kod svake posjete. Primjeri uključuju:

  • Podešavanja za naše video-plejere
  • Da li ste vidjeli najnovije ili najstarije članke, prve komentare
  • Brzine video-striminga koji su kompatibilni sa vašim preglednikom

 

Anonimni analitički kolačići

 

Svaki put kada neko poseti naš portal softver koji koristimo generiše anonimni analitički kolačić.

Ovi kolačići nam mogu reći da li ste ranije posjetili sajt.

Vaš pretraživač će nam reći da li imate ove kolačiće i, ako ne, stvaraju se novi.

Ovo nam omogućava da pratimo koliko pojedinačnih posjetilaca imamo i koliko su često posjećivali ovaj sajt.

Ovi kolačići se ne koriste za identifikaciju lica. Koriste se za ukupnu statistiku, na primjer, broj posjetilaca stranice. Ako ste ulogovani na portal, takođe će se znati detalji koje ste nam dali za to, nadimak i e-mail adresa.

 

Geotargetting kolačići

 

Ove kolačiće koristi program koji u svom radu odlučuje vezano za zemlje odakle dolazite, a sakupljaju se informacije dobijene od vašeg brovsera kada pristupite veb-stranici. Ovaj kolačić je potpuno anoniman, a koristi se samo u podršci za određivanje sadržaja i analitiku.

 

Registracioni kolačići

 

Kada se prijavite / ulogujete na portal IT mixer, generišu se kolačići koji omogućavaju da znamo da li ste prijavljeni ili ne.

Naši serveri koriste ove kolačiće za pristup određenim uslugama koje su određene za to, a oni se generišu prilikom prijavljivanja da se zna koji nalog koristite. Takođe omogućavaju da povežete komentar koji postavite sa svojim nadimkom.

Ako niste izabrali „zapamti me“, kolačići se brišu kada zatvorite pretraživač ili isključite računar.

Dok ste prijavljeni na sajt, kombinujemo informacije od vaših registarskih kolačića s analitičkim kolačićima, da možemo identifikovati koje stranice ste vidjeli na IT mixer portalu.

 

Reklamni kolačići

 

Ovi kolačići omogućavaju da znamo da li ste vidjeli oglas ili vrstu oglasa, i koliko je prošlo od kada ste ga vidjeli.

Takođe, koristimo kolačiće da nam pomognu za reklamiranje. Možemo koristiti kolačiće od druge organizacije tako da možemo preciznije ciljati reklamiranje za vas. Ovi kolači su anonimni – čuvaju informacije o tome šta ste tražili na sajtu, bez informacije ko ste vi.

 

Reklamni kolačići treće strane

 

Mnogo reklama koje vidite na portalu IT mixer pružaju druge organizacije. Neke od tih organizacija koriste sopstvene anonimne kolačiće da bi pratile koliko ljudi je videlo određeni oglas.

Kompanije koje generišu ove kolačiće imaju svoje politike privatnosti i IT mixer nema pristup da ih čita i piše. Ove organizacije mogu da iskoriste svoje kolačiće da anonimno ciljaju oglašavanje za vas na drugim sajtovima na osnovu vaše posjete portalu IT mixer.

 

Kako da isključim kolačiće?

 

Obično je omogućeno da u svom pretraživaču možete zaustaviti prihvat kolačića, ili da se to uradi za određeni sajt. Međutim, u tom slučaju se ne možete prijaviti bez upotrebe kolačića, tako da ne biste mogli da pišete komentar.

Svi moderni pretraživači omogućavaju da promijenite postavke kolačića. Možete naći obično ove postavke u „Opcije“ ili meniju „Preferences“ preglednika. Da biste razumjeli ove postavke, sljedeći linkovi mogu biti od pomoći, ili možete koristiti „Pomoć / Help“ opciju u vašem browseru / pregledniku za više detalja.

Ako ste prije svega zabrinuti za kolačiće trećih lica koje generišu oglašivači, možete da ih isključite odlaskom na Your online Choices sajtu  – odaberite jezik i pogledajte koji su Vam kolačići treće strane upaljeni.

 

DODATNO

 

Ako ostavite komentar na našoj web stranici, možete se prijaviti za spremanje vašeg imena, adrese e-pošte i web stranice u kolačiće. Ovo je za vašu udobnost tako da vam ne bi trebalo ponovo da ispunjavate svoje detalje kada ostavite još jedan komentar. Ovi kolačići trajaće do godinu dana.

Ako imate račun i prijavite se na ovu stranicu, postavićemo privremeni kolačić kako bismo utvrdili da li vaš preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se kada zatvorite svoj preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića za spremanje podataka o prijavi i izbora ekrana. Kolačići za prijavu traju dva dana, a kolačići opcija ekrana traju godinu dana. Ako odaberete „Upamti me“, prijava će trajati dvije sedmice. Ako se odjavite sa svog računa, kolačići za prijavu bit će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, u vaš preglednik će se spremiti dodatni kolačić. Ovaj kolačić ne sadrži nikakve lične podatke i jednostavno označava ID posta članka koji ste upravo uredili. Ističe nakon 1 dana.

 

Korisni linkovi

 

Ako želite da saznate više o kolačićima i njihovom korišćenju na internetu, možete naći više informacija na sljedećim linkovima:

 

Ako želite da nas kontaktirate o kolačićima, pošaljite upit putem kontakt obrasca.

 

Ugrađeni sadržaj s drugih web stranica

 

Članci na ovoj web stranici mogu uključivati ​​ugrađeni sadržaj (npr. Video, slike, članci itd.). Ugrađeni sadržaj s drugih web lokacija ponaša se na potpuno isti način kao da je posjetitelj posjetio drugu web stranicu.

Ove web stranice mogu prikupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, ugrađivati ​​dodatno praćenje treće strane i nadzirati vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na toj web lokaciji.

 

Koliko dugo čuvamo vaše podatke?

 

Ako ostavite komentar, komentar i njegovi metapodaci zadržavaju se u nedogled. To je način da automatski možemo prepoznati i odobriti sve daljnje komentare, umjesto da ih držimo u redu za moderiranje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web stranici (ako postoje), također skladištimo lične podatke koje daju u njihov korisnički profil. Svi korisnici mogu vidjeti, urediti ili izbrisati svoje lične podatke u bilo kojem trenutku (osim što ne mogu promijeniti korisničko ime). Administratori web stranica takođe mogu da vide i urede te podatke.

 

Koja su prava nad vašim podacima?

 

Ako na ovom mjestu imate račun ili ste ostavili komentare, možete zatražiti primljeni izveštaj ličnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Možete i zatražiti da izbrišemo sve lične podatke koje imamo o vama. Ovo ne uključuje podatke koje smo dužni čuvati u administrativne, pravne ili sigurnosne svrhe.

 

Gdje šaljemo vaše podatke?

 

Komentari posjetilaca ili podaci iz obrasca sa kontakt stranice mogu se provjeriti putem automatizovane usluge otkrivanja neželjene pošte / spam.

 

Još dodatnih informacija možete pronaći na stranici uslova korišćenja portala.