Uslovi korišćenja

Korišćenjem bilo kog dijela portala IT mixer automatski prihvatate sva aktuelna pravila korišćenja. Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korišćenjem portala, ili bilo kojeg njegovog dela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korišćenja, te da su ih razumjeli u cjelosti. Nijedan dio portala IT mixer ne smije se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.

Portal IT mixer polaže autorska prava vlastitog sadržaja – tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod. Neovlašćeno korišćenje bilo kog dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava portala IT mixer i kao takvo je podložno tužbi. Portal IT mixer zadržava pravo privremenog i trajnog ukidanja, izmjene bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave. Ukoliko smatrate da je portal IT-mixer.com povrijedio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

 

LINKOVI I OGLAŠAVAČI

 

Portal IT mixer sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetilaca i linkova na spoljne stranice. Portal IT mixer sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala IT-mixer.com koristite na vlastitu odgovornost i IT mixer se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem. Pristup portalu IT mixer i svim njegovim sadržajima dozvoljen je licima bilo kog uzrasta. Uticaj na oglase koje serviraju automatski servisi npr. Google adsense IT mixer ne može imati direktan uticaj, ukoliko je prikazan neki sporan materijal možete nam prijaviti putem kontakt forme a sporni sadržaj će biti isključen iz automatskih oglasa.

 

YOU TUBE I OSTALI VIDEO SERVISI

IT mixer objavljuje video fajlove koji su locirani na serverima YouTube.com i na serverima ostalih video servisa. Video fajlovi koji su označeni kao „Related“ postavljeni su po automatizmu YouTube softvera na koji IT mixer nema, niti može imati uticaja. Samim tim IT mixer nije odgovoran za sadržaje ovih video fajlova.

 

KOMENTARI

 

Komentari posjetilaca predstavljaju važan segment u okviru rada i funkcionisanja web sajta, tako IT mixer podstiče i daje prednost komentarima sa konstruktivnim i kvalitetnim sadržajem.

Komentarisati mogu svi koji ispune formu za tražene podatke, IT mixer garantuje privatnost tih podataka i da ti podaci neće biti korišćeni u druge svrhe ili zloupotrebljeni.

IT mixer ne garantuje za tačnost, porijeklo, vjerodostojnost i kvalitet sadržaja komentara.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja mišljenje, oduku ili stav portala IT mixer, tako da tekstualni sadržaj komentara isključivo predstavlja mišljenje i stav autora komentara.

Autor komentara u svemu garantuje da je cjelokupan sadržaj komentara u isključivom vlasništvu autora, tako da sadržaj komentara nesmetano može da bude objavljen na sajtu ili stranicama portala na društvenim mrežama.

IT mixer zadržava pravo objavljivanja, reprodukovanja i distribucije sadržaja komentara autora, i to bez bilo kakve obaveze odnosno naknade prema autoru, kao i bez bilo kakvog ograničenja u prostoru i vremenu.

Autor komentara je isključivo odgovoran za sadržinu i autorska prava u okviru sadržaja komentara, s toga IT mixer nema bilo kakvu odgovornost prema trećim licima. U tom smislu, ukoliko treće lice podnese zahtjev za naknadu nastale štete protiv IT mixer portala autor će biti u obavezi da nadoknadi svaku vrstu štete portalu IT mixer.

IT mixer zadržava pravo izbora, neobjavljivanja i brisanja komentara, kao i pravo postmoderacije komentara koji će biti objavljeni.

U svakom slučaju, nije dozvoljeno objavljivanje komentara koji sadrže informacije, podatke, mišljenja i ideje kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, vjeri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti.

IT mixer zadržava pravo da ne objavi ili da obriše komentare koji podstiču govor mržnje, ili sadrže psovke i uvrede,

IT mixer zadržava pravo da ne objavi ili pravo da obriše komentare koji se negativno, uvredljivo ili neprijatno odnose na uređivačku politiku portala.

 

MODIFIKOVANJE I IZMJENA PRAVILA KORIŠĆENJA

 

Portal IT mixer zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modifikuje pravila. O važnim promjenama i dopunama it-mixer.com može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na portalu.

Korišćenjem bilo kog sadržaja na portalu smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima.

 

POLITIKA PRIVATNOSTI

 

Više o politici privatnosti i kolačićima koji se koriste na portalu IT-mixer.com pročitajte na ovom linku.