Najnovije ažuriranje 3DMark benchmark paketa dodalo je neke zanimljive nove funkcije, od kojih je najveća „procjenena performansi igre“. Na osnovu grafičke ocjene vašeg sistema, 3DMark će dati procjenu brzine frejmova u igri za odabir naslova u različitim postavkama i rezolucijama.

Nove AMD-a i Nvidia grafičke kartice privlače interesovanja za benčmark rezultate, 3DMark je vidio kako su korisnici aploudovali više od milion benčmark rezultata tokom prošlog mjeseca. Neki od tih korisnika pitaju se kako se njihove referentne ocjene prevode u performanse, što je rezultovalo potpuno novim izgledom interfejsta rezultata.

Jedan od dodataka koji je novi izgled implementirao je grafikon za poređenje. Sada korisnici mogu upoređivati ​​svoje performanse s drugim sistemima s istim komponentama (CPU i GPU). Zelena linija prikazuje vaš rezultat, narančasta prikazuje raspodjelu rezultata, a isprekidana plava linija je prosječni rezultat.

Najzanimljivija nova karakteristika koja dolazi s novim izgledom je „estimated game performance“ tj. procjena performansi u igrama, koja vam daje ideju kako će vaš sistem rukovati određenim igrama u 1080p i 1440p, obe rezolucije s ultra grafičkim postavkama. 3Dmarkova lista za upoređivanje trenutno uključuje procjenu performansi za Apex Legends, Battlefield V, Fortnite, GTA V i Red Dead Redemption 2. Očekuje se da će se s vremenom još igara pridružiti listi.

Ako želite provjeriti nove opcije, možete besplatno preuzeti 3DMark Basic Edition ili kupiti napredniji 3DMark Advanced Edition za 3.74 eura (popust od 85% na na Steam-u), koji uključuje više referentnih vrijednosti na ovom linku.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.