​Kako se približavamo septembarskoj objavi iPhone modela naredne generacije, tako se o njima pojavljuje sve više detalja.

Ovoga puta analitičar Ming-Či Kuo ima bitne informacije.

Naredna iPhone serija će, bez sumnje, koristiti novi Apple A16 čipset. Međutim, prema saznanjima Kua, pomenuti procesor će pokretati samo Pro modele u okviru iPhone serije.

To znači da će iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modele pokretati Apple A16 čipset, dok će standardni modeli bez Pro u nazivu koristiti A15 čipset koji imaju i aktuelni iPhone modeli.

Kuo ističe da će ovo dovesti i do nekih izmjena u proporcijama isporuke, a proizvođači određenih iPhone Pro komponenti će ostvariti korist od nove strategije.

Analitičar Apple ekosistema pominje će ovo biti pristup koji će Apple i ubuduće primjenjivati. To znači da će Svi novi iPhone modeli koristiti čipset nove generacije ukoliko nose Pro oznaku.

S druge strane, standardni modeli će se držati čipova prethodne generacije, uz moguće dodatne optimizacije i poboljšanja, prenosi b92.

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.