Hakeri su pronašli način da iskoriste bag, kojim likove igrača šalju u beskonačnu petlju, koja ih prvo izbaci iz igre, a po povratku ih stavlja u beskonačan proces padanja i umiranja

 

Ako igrate Elden Ring na svojim računarima, dobar savjet bi bio da isključite onlajn funkcionalnost tokom narednog perioda. Prema navodima gejmera sa Reddita, hakeri su uspjeli da pronađu grešku koja im omogućava da igrače pošalju u beskonačni krug umiranja u igri.

Objavljen je i video, koji prikazuje pomenuti proces hakovanog naloga, koji je na Twitter-u okačio Elden Ring Update. Haker će iskoristiti specijalnu sposobnost koja dovodi do rušenja Elden Ringa. Nakon toga, kada se igrač vrati, njegov lik će se naći u konstantnom krugu padanja u smrt.

Obzirom na to da je Elden Ring ogromna igra, pojedini igrači su prijavili da su zbog pomenutog haka izgubili i više od 100 sati gejmpleja.

FromSoftware i Bandai Namco još uvijek nisu komentarisali pomenuti hak, a igračima se preporučuje da u međuvremenu igraju oflajn.

Pored toga, dobra ideja je da redovno čuvate progres tokom igre, ukoliko nekome padne na pamet da hak iskoristi na vašim likovima.

U najgorem slučaju, moguće je sačuvati progres ali proces nije lak. Potrebno je da pritisnete Alt F4 prije nego što lik umre. Poslije toga trebalo bi da se brzo prebacite u Site of Grace kada reloadujete igru.

(Engadget)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.