Metoda vještačke inteligencije je zasnovana na novom višestepenom memetičkom algoritmu koji djeluje kao alat za brzi skrining za procjenu perspektiva nastanjivanja iz posmatranih mjesta

 

Indijski astronomi su kreirali novi algoritam vještačke inteligencije koji je pronašao oko 60 potencijalno naseljivih planeta od ukupno 5.000 planeta za koje znamo.

Studiju su sproveli astronomi sa Indijskog instituta za astrofiziku i Birla instituta za tehnologiju i nauku Pilanijevog kampusa u Goji.

Metoda koju su osmislili naučnici procijenila je planete na osnovu njihove sličnosti sa Zemljom.

Prema studiji objavljenoj u časopisu „Mjesečna obavještenja Kraljevskog astronomskog društva“, planete istaknute algoritmom imaju veliku vjerovatnoću da budu nastanjene.

Pod nazivom „Identifikacija anomalije višestepenog memetičkog binarnog stabla”, metoda vještačke inteligencije je zasnovana na novom višestepenom memetičkom algoritmu koji djeluje kao alat za brzi skrining za procjenu perspektiva nastanjivanja iz posmatranih mjesta, prenosi Sputnik International.

„To što je Zemlja jedina naseljiva planeta među hiljadama planeta definisano je kao anomalija. Istražili smo da li se slični „kandidati za anomalije mogu pronaći korišćenjem novih metoda otkrivanja“, rekao je dr Snehanšu Saha iz BITS Pilani iz Goa kampusa.

Astronomi su objasnili da algoritam ukazuje na međukulturnu evoluciju u generaciji i kao rezultat toga može da izazove nove mehanizme učenja.

(Sputnik International)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.