Prema nedavnim glasinama, sugerisano je da će Apple do 2022. osvježiti iPad Pro gdje će doći sa mogućnostima bežičnog punjenja. Ostaje da se vidi da li je to istina ili ne, ali čini se da bi u tim tvrdnjama moglo biti istine.

Ovo je prema izvještaju Patently Apple-a gdje su naišli na patentnu prijavu od Apple-a u kojoj se čini da je kompanija podnijela zahtjev za patent za futrolu za bežično punjenje iPad-a. Na osnovu dijagrama, to se odnosi na magnetno jezgro u obliku prstena, a ako se pitate zašto to zvuči poznato, jer zvuči dosta kao Appleov MagSafe sistem za punjenje za iPhone.

Čini se da ovo daje određeni kredibilitet ranijim glasinama o iPad-u s podrškom za bežično punjenje, gdje bi zapravo mogao koristiti MagSafe sistem konektora, za koji pretpostavljamo da je tehnički bežično punjenje. Jedna moguća upotreba takvog sistema, kao što je Patently Apple dao primjer, bila bi buduća kućišta Magic Keyboard gdje ne samo da može biti tastatura, već se može koristiti i kao eksterna baterija za napajanje koja može puniti iPad dok je tastatura u upotrebi.

S obzirom na to, teško je reći da li su patenti samo ideje koje su kompanije smislile i koje pokušavaju zaštititi, ili su zapravo proizvod na kojem se radi, pa se možda nemojte još uvijek nadati.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.