Prema Bloomberg-u, Apple radi na velikom redizajnu iMac all-in-one računara. Očekuje se da će tokom ove godine kompanija predstaviti dva nova modela koja će biti dizajnirana u stilu Apple Pro Display XDR monitora.

To bi značilo da će se ukloniti veliki okvir oko ekrana (kao na sadašnjim iMac računarima), kao i zakrivljena zadnja strana. Novi računari će biti zasnovani na sledećoj generaciji ARM procesora, što će biti sljedeći korak u Apple-ovom udaljavanju od Intel-a.

Veruje se i da kompanija radi na pristupačnijem modelu monitora koji će upotpuniti ponudu pored Pro Display XDR-a. Podsjećamo da Pro Display XDR sam košta oko 5.000 dolara, a njegovo postolje „tričavih“ 1000 dolara. Jeftiniji displej će imati lošiji kvalitet slike u odnosu na dosadašnje profesionalne monitore i biće namijenjen krajnjim potrošačima. To će biti prvi put još od 2016. godine, kada je prestala proizvodnja Thunderbolt Display-a, da Apple nudi consumer verziju monitora.

U Bloomberg-ovom izveštaju se pominje i da Apple planira dve nove verzije Mac Pro računara. Prva verzija će imati isti dizajn kao i trenutni model i zasnivaće se na Intel-ovom procesoru. Drugi, interesantniji model, biće zasnovan na Apple Silicon procesoru, biće otprilike duplo manji od postojećeg modela sa aluminijumskim kućištem koje će podsjećati na Power Mac G4 Cube.

(PCpress via Bloomberg)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.