Microsoft je objavio popis novih igara koje će biti dostupne korisnicima Xbox Game Pass-a u aprilu.

Od 16. aprila, pretplatnici mogu pristupiti igri Harold Halibut na PC-ju, Xbox konzoli i preko Xbox Cloud gaminga. Igra Orcs Must Die! 3 postaje dostupna 17. aprila za PC, Xbox i cloud, dok će EA Sports NHL 24 biti dostupan 18. aprila, ali samo za korisnike konzola.

Tako će 23. aprila igrači dobiti priliku za Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes, koji će biti dostupan na cloud-u, konzolama i PC-ju. Dva dana kasnije, 25. aprila, na platformu stiže Another Crab’s Treasure, igra koja će biti dostupna od prvog dana za sve platforme.

Jedna od trenutno najtraženijih igara na Steamu, Manor Lords, biće predstavljena 26. aprila u Xbox Game Preview za PC. Kraj mjeseca donosi igru Have a Nice Death, koja će biti dostupna 30. aprila za cloud, konzolu i PC pretplatnike.

Iako Xbox Game Pass nudi priliku za igranje brojnih igara, neizbježno je da neke od njih napuste servis. Tokom aprila, šest igara će biti uklonjene iz ponude, uključujući 7 Days to Die, Besiege, EA Sports NHL 22, Loot River, Pikuniku i Ravenlok.

Za one koji žele zadržati ove igre, dostupan je popust od 20% za trajno dodavanje igara u svoju biblioteku.