ASUS je predstavio najnovije Intel matične ploče sa X299 čipsetom namijenjenom za high-end segment tržišta u obliku i9 Core-X procesora.

Za vrijeme Gamescoma, nove X299 ploče od ASUS-a predstavljene su javnosti. Riječ je o novim ROG Rampage VI Extreme Encore, ROG Strix X299-E Gaming II, te Prime X299-A II.

Zanimljivi detalj u specifikacijama svakako je činjenica da ove matične ploče podržavaju „Intel Core i9 10000 X-Series procesore“.

AMD lansirao EPYC procesor druge generacije, najbrži serverski procesor na svijetu

Nove X299 ploče od ASUS-a podržavaju i do 256 GB DDR4 RAM memorije kao i 48 PCIe linija. Naravno RGB rasvjeta također je poboljšana.

Naravno, ne razočaravaju niti I/O funkcije sa 10G mrežom, kao i WiFi 6 opcijom.

Ove matične dolaze sa vlastitim aktivnim hlađenjem za VRM, gdje Encore model ima čak dva aktivna hladnjaka, dok Gaming II model ima jedan.

Tačni detalji još nisu poznati, od cijena do datuma izlaska, kako za ploče tako i za procesore. Ali, s obzirom na sve veći broj leakova, datum izlaska nije daleko.

(Vidilab)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.