Jedan od nadolazećih modela Asus ROG Phone 6, ASUS_AI2201_B, je sertifikovan od strane TENAA. Ovo je potvrdilo neke od ključnih specifikacija, iako nismo sigurni da li je ovo vanilla telefon ili Pro. S obzirom na konfiguraciju memorije, vjerovatno se radi o Pro modelu.

Telefon ima dimenzije 172,8 x 77,3 x 10,4 mm, u osnovi iste dimenzije kao ROG Phone 5/5 Pro. Navedena je samo bijela boja, ali nažalost još uvijek nema priloženih fotografija (u naslovu je foto Asus Rog Phone 5s). Uprkos tome što je ostao iste veličine, novi model je uspio da smanji težinu i sada teži 229 g (svi modeli serije 5 su težili 238 g).

U kućištu se nalazi 6,78” AMOLED ekran i baterija od 6000 mAh podijeljena u dve ćelije za brzo punjenje (65W kao i ranije, potvrđeno od 3C). Maloprodajno pakovanje (bar za Kinu) će sadržati punjač, ​​USB kabl i zaštitnu futrolu.

Asus se već pohvalio da će ROG Phone 6 biti jedan od prvih koji će imati Snapdragon 8+ Gen 1. Na osnovu TENAA informacija, dolaziće sa do 18 GB RAM-a i do 512 GB skladišnog prostora. Slične konfiguracije smo viđali i u prošlosti, npr. ROG Phone 5 Ultimate i 5s Pro su imali toliko memorije.

Glavna kamera na zadnjoj strani imaće rezoluciju od 64MP, prema specifikacijama. Pominje se i 5x optički zum, ali to može biti greška ili pogrešan prevod jer ROG serija nikada nije bila fokusirana na kameru. Ne bismo rekli ne periskopu, samo mislimo da je to malo vjerovatno.

U svakom slučaju, telefon posjeduje ukupno 4 kamere, uključujući i 12MP selfi kameru. Ako bismo morali da nagađamo o druga dva, to će biti ultra široka kamera i makro senzor.

 

Nema velikih promjena za razliku od prošlog modela

 

Ne zvuči kao da se mnogo toga promijenilo od 5-serije, osim novog čipseta. Međutim, TENAA lista sa specifikacijama nije baš usmjerena na potrošače i može propustiti važne detalje.

Na primjer, šta je sa brzinom osvježavanja ekrana? Asus je koristio 144Hz panele u posljednje dvije generacije, ali postoje neke glasine koje tvrde da će se ove godine povećati na 165Hz. To će biti prvi put, ali nije potvrđeno iz pouzdanog izvora.

Asus ROG Phone 6 će biti globalno predstavljen 5. jula (za nekoliko nedjelja).

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.