Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske 31. jula, 1. i 2. avgusta biće domaćin jedinstvenog događaja u Banjoj luci: Gaming Nights @ MSURS kojeg organizuje za ljubitelje video-igara.

Tri dana, u terminu od 18 do 22 časa Muzej će postati mjesto susreta mlađih i starijih generacija, oflajn i onlajn svijeta i kroz kreativne i edukativne aktivnosti, dodatno učvrstiti vezu između umjetnosti i gejminga u okviru pratećeg programa izložbe Games&Politics/Igre i Politika koja je rezultat saradnje Gete instituta i Centra za umjetnost i medije ZKM.

Muzej - mjesto susreta mlađih i starijih generacija igrača video-igara

 

Jam It

 

Jam It je naziv prvog događaja koji će se održati 31. jula . Termin „Jam“ koristi se i u muzici i u gejming industriji za zajedničko stvaranje novih djela, tako da je prvi dan rezervisan za jednu od najpopularnijih igara današnjice Fortnite.

Pod vođstvom mentora iz Kuvo TV ekipe, učesnici će se upoznati sa „sandbox“ modom u igri, a tema samog Jam-a će biti društveno aktuelna: dizajn mosta u Fortnitu. Najbolje i najkreativnije gejmere koji će sa mentorima „graditi“ most očekuju i zanimljive nagrade.

 

Test It

 

Test It je naziv drugog događaja u okviru kojeg  će se 1. avgusta testirati najinteresantnije video-igre.

Kuvo TV predstaviće svoju trenutnu top listu od 10 video-igara i posjetiocima dati priliku da isprobaju i zaigraju po pet igara koje na inovativan način aktuelizuju važna društveno-politička pitanja ili se odlikuju izuzetnim artističkim konceptom, estetikom i dizajnom, čime ćemo dodatno proširiti osnovne teme izložbe.

Članovi Kuvo TV ekipe biće tu i da posjetiocima diskutuju o ovim pitanjima, pruže im dodatne informacije, ali i savjete i preporuke za ulazak u kreativni gejming svijet.
 

Napustio školu zbog igre Fortnite, otac ga podržao, igra deset sati dnevno

 

Share It

 

Share It je završni događaj u Muzeju koji će se održati 2. avgusta a privući će ona najmlađe ljubitelje video-igara, jer će se trećeg dana u Muzeju igrati jedna od najrasprostranjenijih i najuspješnijih video-igara ikada, popularni Minecraft.

Nakon Minecrafta, dijeliće se utisci iz prethodna dva dana, ali i različita mišljenja i stavove kroz panel diskusiju: Gejming- umjetnost, zabava ili nova industrija? koja će aktuelizovati nekoliko pitanja: industrija gejminga kao ozbiljan fenomen a ne samo zabava, video-igre kao novi vid umjetnosti, digitalna kultura, nova generacija digitalnog društva i usmjeravanje omladine kako da maksimalno izvuku iz svijeta informacionih tehonologija.

Učesnici panel diskusije: Siniša Marčić, pomoćnik ministra nauke i tehnologije u Vladi RS Tatjana Vučić, direktorica Udruženja IT kompanija „Bit Alijansa“ Sergej Sliško, Kuvo TV,  Anabela Brkić, projekt menadžer BRAVO Systems i dr Sarita Vujković, direktorica MSURS.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.