U svijetu je preko 340 miliona slabovidih osoba, a Be My Eyes je aplikacija koja bi bar malo mogla da im olakša život. Iz kompanije kažu da je besplatna i obećavaju da će tako i ostati.

Glavni cilj aplikacije je da svijet postane dostupniji slijepim osobama i osobama čiji je vid oštećen. Funkcioniše tako što ih povezuje sa volonterima koji postaju njihove oči, a sve se dešava preko video poziva. Aplikacija može da se nađe u Google Play prodavnici, a svako može da postane volonter i pomogne u različitim situacijama – od kupovine odjeće do ozbiljnijih zadataka.

Dovoljno je da osoba kojoj je potrebna pomoć uđe u aplikaciju i pokrene video poziv. Nakon toga, volonter stupa u akciju – pomaže u sklapanju boja kada je odijevanje u pitanju, asistira prilikom snalaženja u nepoznatom prostoru i radi sve što je potrebno.

Aplikacija je lansirana još 2015. godine, a do sada se prijavilo oko 7 miliona volontera i 600 hiljada onih koji traže pomoć. U meniju može da se izabere jezik, a pored engleskog i drugih većih jezika, tu su i hrvatski, bosanski i srpski.

(PCpress)