Nova glavna ažuriranja iOS-a su uvijek dobrodošla, ali obično uz nova ažuriranja postoje nove funkcije koje bi mogle zahtijevati više posla nego prije, pa kao takvi stariji hardver možda neće biti optimizovan da se s njim tako dobro nosi. Kao rezultat toga, ponekad se može činiti da bi instaliranje novog ažuriranja za iOS na starijim iPhone telefonima moglo dovesti do smanjenih performansi.

Za one koji se mogu brinuti da bi se to moglo dogoditi sa iOS 14 i zadržavaju se da ga ažuriraju, čini se da možda nećete morati brinuti. To je zato što se prema testu brzine i benchmarku koje je proveo iAppleBytes (vidi video na kraju teksta), čini se da se iPhone 6s sa iOS 14 dobro drži.

Zapravo, samo na osnovu videa, čini se da iOS 14 zapravo poboljšava iskustvo na iPhoneu 6s, gdje se čini da su aplikacije manje zaostale i da se zapravo brže otvaraju na iPhone 6s s instaliranim iOS 14. Benchmark test je takođe prilično dobar kada je su u pitanju jednojezgreni rezultati, uspio je zadržati oko 2.500 (osim iOS-a 10 koji je prošao najgore), kao i oko 4.500 za višejezgrene rezultate.

To ne znači da će vaše iskustvo biti isto. Postoje i drugi faktori koji bi mogli ometati performanse telefona, ali pod pretpostavkom da s vašim telefonom nema ništa loše, možda razmislite o nadogradnji na iOS 14 ako to već niste učinili.