Blackmagic Design, renomirani lider u high-end digitalnim filmskim kamerama i softveru za uređivanje videa, predstavio je inovativnu iPhone aplikaciju „Blackmagic Camera“ prilagođenu naprednim video entuzijastima. Ova besplatna aplikacija obećava da će osnažiti korisnike sa neviđenom kreativnom kontrolom nad mogućnostima snimanja video zapisa njihovog iPhone-a.

Dizajnirana s istim korisničkim stilom kao i Blackmagic-ove nagrađivane kamere, ova aplikacija će postati vrhunski izbor i za profesionalce i za strastvene hobiste. Opremljen je korisnicima sa sveobuhvatnom komandom nad ključnim postavkama, uključujući brzinu kadrova, brzinu zatvarača, balans bijele boje i ISO.

Intuitivan interfejs aplikacije prikazuje vitalne informacije kao što su status i parametri snimanja, histogrami, vršni fokus, nivoi i vodiči okvira. Ovi elementi se mogu ukloniti bez napora jednostavnim pokretom prevlačenja.

 

Različite razmjere, fleksibilni formati i još mnogo toga

 

Aplikacija Camera posjeduje niz razmjera širine i visine, podržavajući standardne 16:9 i vertikalne orijentacije. Čak dozvoljava i snimanje u razmjeri 16:9 dok telefon držite okomito, što je idealno za diskretno snimanje. Napredna podešavanja, koja obuhvataju praćenje, audio kontrole, podešavanje kamere i opcije snimanja, lako su dostupna na kartici podešavanja.

Blackmagic Camera aplikacija
Blackmagic Camera aplikacija

Korisnici imaju slobodu da biraju video rezolucije i formate, uključujući industrijski standard Apple ProRes ili efikasne H.264 i H.265 kodeke. Profesionalne audio mogućnosti su vam na dohvat ruke, zajedno sa besprekornom podrškom za vanjske mikrofone.

 

Blackmagic Camera se lako integriše u cloud

Nakon snimanja videa, korisnici mogu bez napora da pretražuju, pregledavaju, pretražuju i sortiraju svoje klipove unutar aplikacije. Zahvaljujući Blackmagic Cloud integraciji, zajedničko dijeljenje medija sa video editorima širom svijeta postaje jednostavno. Nadalje, integracija sa DaVinci Resolve pojednostavljuje radni tok postprodukcije.

Pročitajte još: Kako snimiti fotografije telefonom u uslovima lošeg osvjetljenja

Uprkos svom impresivnom skupu funkcija, aplikacija Blackmagic Camera troši samo 37 MB iPhone memorije, osiguravajući dovoljno prostora za pohranjivanje vrijednog video sadržaja.

Grant Petty, izvršni direktor Blackmagic Designa, pozdravlja aplikaciju Camera kao „zaista revolucionaran radni proces za kreiranje sadržaja kvalitetnog igranog filma pomoću iPhonea“.

(IT mixer)