Nagrada za inovaciju na sajmu CES 2021. dodijeljena je Boschevoj kompaniji eBike Systems: nagrada za putni računar Nyon

 

Bosch-ova kompanija eBike Systems dobila nagradu za inovaciju na sajmu CES 2021. u kategoriji „Inteligencija vozila i prijevoz” za najnovije rješenje za „Connected Biking” (op. prev. Povezana vožnja biciklom) – putni računar Nyon.

Udruženje Consumer Technology Association (CTA) svake godine dodjeljuje nagradu za inovaciju na sajmu CES za inovacije u tehnologiji i dizajnu potrošačkih proizvoda.

putni računar Nyon

„Digitalna rješenja poput putnog računara Nyon proširuju užitak vožnje na e-biciklima i ponovno definišu mobilnost jer, zahvaljujući njima, ljudi na svoje destinacije stižu na fleksibilan i siguran način, bez stresa”, objašnjava Claus Fleischer, izvršni direktor Boschevih eBike Systems.

„Nagrada za inovaciju na sajmu CES 2021. znak je da su naša nastojanja za unaprijeđenjem te vizije mobilnosti s pomoću naših rješenja Connected Biking prepoznata.”

Sveobuhvatni putni računar Nyon nudi putnu navigaciju, praćenje tjelesne aktivnosti, funkciju digitalnog zaključavanja, informacije o području na temelju topografije i spajanje e-biciklista na digitalni svijet putem Bluetootha i Wi-Fi-ja.

Na taj se način korisnik Nyon-a spaja na aplikaciju eBike Connect svojim pametnim telefonom i razmjenjuje podatke o rutama i aktivnostima. Biciklista može tokom vožnje upravljati putnim računarom na jednostavan i intuitivan način putem ekrana na dodir ili upravljačke jedinice.

Nyon je u prodaji od oktobra 2020.

(PC Chip)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.