Uobičajeni zvučnici za police odlični su ako želite jasno razdvojiti zvuk na lijevu i desnu stranu. Međutim, ponekad naše postavke nisu opremljene za rukovanje ovakvim zvučnicima zbog ograničenja prostora, ali kako onda možemo poboljšati zvuk koji dolazi s naših televizora?

Tu soundbar dobro dođe, a Bose ima potpuno novi u obliku Bose Dolby Atmos Soundbar 900 koji bi vas mogao zanimati. Uz podršku za HDMI eARC, Soundbar 900 zahtjeva samo jedan kabl za povezivanje s vašim televizorom, što čini postavljanje veoma jednostavnim.

Dolazi i sa podrškom za zvuk u više soba zahvaljujući WiFi reprodukciji muzike. Tu je i podrška za Bluetooth i AirPlay 2 ako tražite druge bežične opcije, a bit će i integracija digitalnog asistenta s Alexa i Google pomoćnikom ako ovo želite učiniti i pametnim zvučnikom.

Tu je i funkcija poput Dolby Atmosa, a također i Boseove „PhaseGuide“ tehnologije. Prema Bose-u, „Kad nema Dolby Atmos sadržaja, horizontalni prostorni efekti su jednako efikasni, a tehnologija Bose TrueSpace preuzima vertikalno iskustvo, remiksujući signale kako bi dodali“ visinu „bez dodavanja stropnog zvučnika.“

Bose Soundbar 900 takođe dolazi sa kontrolama na dodir ugrađenim u sam zvučnik. Ako ste zainteresovani, možete ga naručiti unaprijed s Bose web stranice po cijeni od 899 USD.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.