Nestašica čipova uzima danak

 

Izgleda da je nestašica dosegla vrhunac jer čak ni Microsoft ne može doći do potrebnog broja vlastitih Xbox Series X konzola.

Naime, za potrebe Halo Championship Seriesa (turnir u Halo Infiniteu), kompanija se morala osloniti na dev kitove ili posebne konzole koje inače šalju razvojnim timovima za potrebe testiranja igara tijekom razvoja, prenose strani mediji.

Iako je riječ o konzolama koje se funkcionalno ne razlikuju od onih koje su u prodaji, više je nego očito da je nestašica čipova koja je, između ostalog, osjetno usporila prodaju nove generacije igraćih konzola industriju pogodila teže nego što se pretpostavljalo.

Pročitajte još: Epic rasprodaja, dnevno darivanje igara, poklon kuponi…

Naravno, ne radi se samo o Microsoftu jer slične probleme imaju i u Sonyju, a Intel je nedavno upozorio da će globalna nestašica vjerojatno potrajati do 2023.

Neke su zemlje na snagu stavile mjere kako bi što više ograničile djelovanje preprodavača koji uz pomoć botova dolaze do većih zaliha konzola koje prodaju po daleko višoj cijeni, ali mala je vjerojatnost da će to drastično promijeniti stanje na tržištu.

 

(Index.hr)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.