Canon Europe je pokrenuo Redline Challenge – novo takmičenje za fotografe amatere na kojem će moći da pokažu svoju vještinu, kreativnost i tehničko znanje

 

Redline Challenge će da vodi vloger i fotograf Kai Wong, dok će inspirativna grupa Canon-ovih ambasadora da podijeli profesionalne uvide, savjete i trikove koji će učesnicima pomoći da savladaju sve zadatke postavljene u ovom takmičenju.

 

Svjetlo u tami

 

Međunarodno nagrađivani fotograf i višestruki dobitnik nagrade Red Bull Illume Lorenz Holder pridružuje se Kaiju u najavi prve teme – Svjetlo u tami – koja će biti vrhunsko testiranje talenta.

Fotografi amateri mogu da iskoriste svoje vještine i istraže mogućnosti snimanja u uslovima slabog osvjetljenja i odnos između svjetla i sjene, kontrasta boje u ovom prvom takmičenju Redline Challenge.

Učesnici će moći da osvoje Canon-ov komplet vrijedan više od 14.000 evra koji će im pomoći u kreativnom napretku, a dobiće i seansu veoma vrijednog fotografskog mentorisanja s Lorenz-om.

Lorenz je inače poznat po svom svježem i dramatičnom stilu. Sposoban je da uhvati neočekivane kadrove čak i u najizazovnijim okolnostima, pa je zato savršeno odičan da bude sudija i mentor.

„Svjetlo u tami sjajna je tema za početak Canonova takmičenja Redline Challenge jer je značajna velikom broju fotografa, bez obzira na žanr kojim se bave. Moguće je stvoriti pregršt zanimljivih svjetlosnih efekata čak i ako nemate studijski blic ni Speedlite – samo morate biti kreativni! Bez obzira čime se inače bavite i kako odlučite protumačiti temu Svjetlo u tami, savjetujem svim učesnicima da se maknu iz svoje kreativne zone udobnosti. Ne bojte se da isprobate nove stilove i nove tehnike“, ističe Canon-ov ambasador Lorenz Holder govoreći o takmičenju Redline Challenge.

 

Takmičenje od tri kruga

 

Učesnici svoje fotografije mogu slati od 22. marta 2021. u 00:01 sati GMT do 31. maja 2021. u 23:59 sati. One mogu biti snimljene bilo kojim uređajem, a učestvovanje u takmičenju je otvoreno svima.

Takmičenje će se sastojati od tri kruga na kojima će suditi nezavisni panel stručnjaka. Canon će u junu na svojoj web-stranici da objavi 10 finalista koje će sudije da odaberu. Pobjednik će da bude objavljen do 27. juna i on će osvojiti ovaj Canonov komplet opreme.

„Osmislili smo Redline Challenge kako bismo fotografe amatere ohrabrili u savladavanju kreativnih granica. Na taj način da im pružimo priliku da postanu poznati cijenjenim stručnjacima iz branše. Suština zadatka Svjetlo u tami je u hvatanju odnosa između svjetla i sjenke te kontrasta i boje. To je težak zadatak, ali ako se izvede kako treba, rezultati će biti izuzetni. Jedva čekam vidjeti radove finalista“, zaključuje Susie Donaldson, direktor ITCG evropskog marketinga za Canon EMEA.

(ICT Business)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.