Canon Europe je predstavio novu web verziju softvera PosterArtist da se olakša dizajn i štampanje postera

 

Sve što vam je sada potrebno za pravljenje postera je kompatibilan Canon štampač i pristup web lokaciji softvera PosterArtist,  koja uključuje brojne šablone, slike, fontove, klipove i ikone.

Ova besplatna aplikacija za poster je kompatibilna sa mnogim Canon uređajima, uključujući štampače velikog formata imagePROGRAF, proizvodne štampače serije imagePRESS, višenamjenske uređaje serije imageRUNNER, svestrane modele iSENSYS, kkućne i male kancelarijske štampače PIXMA i MAXIFY.

„Posteri su i dalje jedno od najefikasnijih sredstava za obavještavanje o proizvodima, uslugama ili događajima. Bilo da je u pitanju prodajna kampanja visokog profila, lokalno tržište ili lokalni događaj, web verzija softvera PosterArtist omogućava našim klijentima da kreiraju sjajne promotivne materijale, daju im priliku da postanu kreativni i povećaju vrijednost svojih štampača. Do sada, ako su korisnici htjeli da prave postere, obično su morali da ulažu u složene dizajnerske pakete, a zatim da provedu dosta vremena učeći kako da rade u njima. Uz intuitivni softverski interfejs PosterArtist, svaki korisnik Canon proizvoda – od profesionalnih grafičkih umjetnika do privatnih korisnika, bez obzira na prethodno iskustvo u dizajnu – sada ima priliku da kreira upečatljive postere, flajere i znakove. A zahvaljujući činjenici da se softveru može pristupiti sa bilo kog mjesta, i privatni i poslovni korisnici mogu biti fleksibilni i prilagoditi svoje postere prema današnjem fluidnom načinu poslovanja“, rekao je Hiro Imamura, potpredsjednik marketinga i inovacija u digitalnoj štampi i Canon Solutions Europe.

 

Dizajn i štampanje postera od početka do kraja

 

Nova web verzija softvera PosterArtist vodi korisnike kroz faze dizajna i štampanja postera od početka do kraja. Za one koji već znaju šta žele da dizajniraju, meni aplikacije za dizajn nudi jednostavne izbore – „Poster“, „Letak“ ili „Natpis“.

Za one koji već imaju na umu svrhu, postoji i opcija „Izaberite temu“, sa opcijama kao što su „Maloprodaja/Distribucija“ ili „Prodaja“. Funkcija „Automatski dizajn“ se koristi za pravljenje postera, flajera i natpisa od nule. Nakon odabira kategorija kao što su „Hrana i piće“ ili „Novo otvoreno“ i unosa naslova i slika, generiše se više opcija dizajna.

Brojne opcije dizajna i slike su dostupne korisnicima, zahvaljujući činjenici da PosterArtist ima pristup milionima besplatnih fotografija iz standardnih biblioteka slika (Pexels, Pixabay i Unsplash), a može i da uveze sopstvene slike za upotrebu. Uz brojne šablone za postere, flajere i znakove, korisnici mogu prilagoditi svoj dizajn za upotrebu u različitim sektorima, od maloprodaje i distribucije do ugostiteljstva i obrazovanja.

Zahvaljujući novorazvijenoj tehnologiji obrade slika, sada su dostupni efekti zlatne i srebrne teksture za poboljšanje dizajna, koji su kompatibilni sa mnogim Canon uređajima.

(Canon)

https://www.youtube.com/watch?v=KDNViJ0gcW0

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.