Nakon odlaganja projekta na neodređeno vrijeme, CD Projekt Red je zvanično potvrdio da će se nadogradnja na narednu generaciju The Wither 3: The Wild Hunt igre desiti tokom četvrtog tromesječja ove godine

 

Ta nova verzija The Witcher 3 igre će nositi naziv The Witcher 3: The Wild Hunt – Complete Edition i uključivaće sav sadržaj koji je dostupan za originalnu igru (sve DLC-ove i ekspanzije), kao i novi sadržaj koji je inspirisan Netflix-ovom The Witcher serijom.

Prošlog mjeseca, razvoj na The Witcher 3 nadograđenoj verziji naredne generacije je prebačen sa Saber Interactive na CD Projekt Red tim developera.

The Witcher 3 naredne generacije će biti dostupan za PC, Xbox Series X/S i PlayStation 5.

Postojećim vlasnicima će igra biti dostupna besplatno, uz nadogradnje i zakrpe za odgovarajuće sisteme.

 

Witcher 3 Wild Hunt (kratak opis)

 

Geralt je pripadnik elitne škole Vuka smatra se da je jedan od najsmrtonosnijih lovaca na vještice ikad obučen. On je takođe lovac na glave, majstor, lovac na vještice u svijetu koji je krenuo po zlu. U čudovišnom svijetu on je neophodna protivteža. Njegov glavni zadatak jeste da eliminiše stvorenja koja predstavljaju prijetnju društvu. Lov na čudovišta njegov je posao – i posla je uvijek dosta.

Čudovišta dolaze u svim oblicima i veličinama. Da biste se suočili sa njima, izuzetno moćnim ili pametnim stvorenjima, krenućete u posebne zadatke kako biste saznali više o njihovom stilu i ponašanju. Prijetnja čudovišta je stvarna i snažna. Na svom putu naići ćete na čitava područja koja su preplavila zvijeri, ljudi i nečovjeci koji su tu nekad živjeli.

Ako odlučite riskirati smrt, vaš će posao biti istrebljenje svakog ko vam stane na put i ponovo učiniti ta mjesta sigurnim.

U trećem naslovu Geralt je stariji, zreliji, mudriji, ali još uvijek izuzetno fizički sposoban, kako u negativnom pogledu na čudovišta koje ubija u svrhu svoje profesije, tako i u pozitivnom pogledu na nježniji spol, što je uvek bilo lako na Geraltovu gorko-slatkom šarmu.  Kako i ne, budući da je u pitanju mutant, čudovište čije je svrha loviti druga čudovišta. To je vjerovatno primamljiva „opasnost“ kojoj se malo žena uspjeva oduprijeti.

Žene su, pak, središnje mjesto trećeg naslova, a posebno se radi o Ciri, djevojci koju Geralt traži i spašava. Naime, tamni oblak apokalipse nazvan „Wild Hunt“ nadvija se nad Ciri, popularan mit popularan u sjevernoj i srednjoj Evropi, uglavnom prikazan kao grupa jahača demona u divljoj potjeri koja, prema starim vjerovanjima, najavljuje dolazak velike kuge i drugih bolesti, ili rat. „Wild Hunt“ uopšteno je najlakše povezati s jahačima apokalipsa, a upravo s takvim simpatičnim likovima Geralt se mora susresti tokom avanture u trećem naslovu.

 

Grafika koja ostavlja bez daha

 

Mehanika borbe ne zahtijeva previše vježbanja iz razloga što je to kombinacija većine koju ste već vidjeli ako igrate druge naslove u tom žanru.

Kratkim pritiskom lijevog dugmeta miša brzo se udari, a držanjem istog dugmeta stvara se sporiji, ali mnogo moćniji napad na protivnika. Desno dugme miša koristi se za blokiranje protivničkih napada, ako pritisnete dugme neko vrijeme, Geralt će spriječiti napad i nanijeti štetu neprijatelju.

Upotrebom tipki ALT i SPACE na tastaturi takođe možete da izbjegnete protivnika, ali pritiskom na dugme Space trošite veliku izdržljivost koja je potrebna za izvođenje čarobnih napada. Ako pogodite sve ispravno i ako imate dovoljno moćnog oružja, Geralt može čak i napola srušiti protivnika konačnim udarcem, ostavljajući upečatljiv prizor na vašem ekranu.

Govoreći o upečatljivim scenama, Witcher 3: Wild Hunt vizuelno je izuzetno impresivna igra, vjerovatno je i jedan od grafičkih najnaprednijih naslova na tržištu. Zahvaljujući mnogim grafičkim modifikacijama na PC platformi može biti još ljepša.

Putovanje svijetom Wild Hunt, prelijepi krajolik, izmjenjivanje dana i noći, trava i drveće se lagano njišu nošene vjetrom ostaviće vas bez daha. Prednosti ove igre su ogroman svijet, fenomenalni likovi, sjajan gameplay i grafika koja ostavlja bez daha. Jedino što vam može malo predstavljati problem je što je hardverski zahtjevna igra.

(IT mixer)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.