Opcija koju mnogi konkurenti već imaju

 

Dok pokušava da dostigne popularne funkcije koje nude neki od njegovih mlađih konkurenata, Cisco Webex je predstavio virtualne pozadine za svoje video konferencije. Korisnici mogu ili primijeniti efekat zamućenja kako bi prikrili pozadinu ili je zamijeniti jednom od prethodno postavljenih Webexovih pozadinskih slika.

Zoom, trenutno najpopularnija aplikacija za video konferencije, i rivali Google Meet i Microsoft Teams svi omogućavaju korisnicima da učitaju vlastite prilagođene slike za pozadinu.

Webex je jedan od najstarijih igrača u polju za video konferencije. Osnovan je 1995. godine, a Cisco ga je kupio 2007. za 3,2 milijarde dolara. Prvenstveno se koristi kao poslovna aplikacija i fokusira se na kompanije, a ne na lične kupce, ali je povećao funkcije dostupne u svojoj besplatnoj verziji tokom trenutnog porasta potražnje za sastancima u daljini.

Posljednjih sedmica Google i Microsoft počeli su stizati Zoom; Microsoft je povećao svoju aplikaciju Teams na 75 miliona svakodnevno aktivnih korisnika, objavila je kompanija u aprilu. A Google je rekao da je Meet nedavno nadmašio 100 miliona učesnika dnevnih sastanaka.

Kao i njegovi rivali, Cisco Webex je primijetio nagli porast korišćenja tokom pandemije koronavirusa, a sve više ljudi radi i školuje kod kuće. Kompanija je saopštila da je u aprilu utrostručila svoj prosječni broj minuta sastanka na 25 milijardi.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.