Igre za izgradnju i upravljanje gradom prešle su dug put otkako su originalni Cities: Skylines lansirani 2015.  Paradox Interactive ima uzbudljive vijesti za ljubitelje igara izgradnje grada i upravljanja njime. Kompanija će 2023. objaviti dugo očekivani nastavak svog popularnog naslova i njegovih ekspanzija, Cities: Skylines 2. Igra, koju je razvio Colossal Order, obećava da će ponuditi još više mogućnosti igračima da kreiraju i upravljaju svojim gradovima iz snova.

 

Cities: Skylines 2 uz poboljšan AI i sistem kamera donosi realističnije iskustvo

 

Prema riječima programera, uzeli su u obzir povratne informacije iz originalne igre i njenih proširenja, te su dodali nove funkcije i sadržaj kako bi Cities: Skylines 2 učinili još ugodnijim iskustvom. Neke od novih karakteristika uključuju poboljšanu vještačku inteligenciju (AI) koja će odgovarati na odluke igrača i novi sistem kamera zasnovan na perspektivi.

Igra će također sadržavati poboljšani transportni sistem koji će omogućiti igračima da izgrade i upravljaju opsežnom mrežom puteva, željeznica i plovnih puteva. Igrači će također moći još više proširiti svoje gradove izgradnjom tunela i mostova, kao i izgradnjom aerodroma i luka.

Cities: Skylines 2 će takođe sadržati niz novih zgrada, od stambenih kuća i kancelarija do fabrika i objekata za slobodno vreme. Za razliku od originalne igre, nastavak će također predstaviti novu vrstu građevine: Monument. Ovo će biti posebni orijentiri koji će igračima dati mogućnost da svoje gradove prilagode jedinstvenim strukturama.

Cities Skylines 2

Cities: Skylines 2 izgleda kao da će donijeti mnogo uzbudljivih novih karakteristika u žanr izgradnje i upravljanja gradom. Igra će igračima pružiti još više slobode da kreiraju i upravljaju svojim gradovima iz snova, a poboljšana umjetna inteligencija i novi sistem kamera učinit će da se osjeća još realističnije. Sa svojim sveobuhvatnim i zamršenim sistemom transporta, raznim novim zgradama i mogućnošću stvaranja jedinstvenih spomenika, Cities: Skylines 2 obećava da će biti još više zadovoljavajuće i impresivnije iskustvo od svog prethodnika.

Pročitajte još: Diablo 4 otvorena beta počinje 24. marta

Igra će takođe uključivati robusnu podršku za modove od trenutka objavljivanja. To znači da će igrači moći dodatno prilagoditi svoje gradove pomoću modifikacija koje je kreirala strastvena zajednica modera. Igra će također biti dostupna na Game Pass-u od prvog dana, čineći iskustvo još pristupačnijim.

U nastavku pogledajte trejler za igru.

(ITmixer)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.