Nadam se da će biti jednako divna ali manje frustrirajuća od igre.

Video igra Cuphead je ukrala srca milijona ljudi širom svijeta. Igra je objavljena za Microsoft Windows i Xbox One u septembru 2017. godine, kada osvaja i nagrade na svom debiju. Za MacOS u oktobru 2018. godine, dok za Nintendo Switch u aprilu 2019. godine.

Igra je inspirisana gumenim crijevom korišćenim u karikaturama iz 1930-ih , kao što su radovi studija Fleischer i Walt Disney Animation, te nastoji oponašati njihove subverzivne i nadrealističke kvalitete.

Sada Netflix, u partnerstvu sa King Features Syndicate, daje dirljivoj braći Cuphead i Mugman svoju animiranu emisiju – The Cuphead Show.

Cuphead Show će se zasnivati na hit video igri koju je razvio Studio MDHR i objavio 2017. godine.

Studio MDHR je objavio vijest zajedno sa osvrtom na Cupheadovo proširenje DLC-a, The Delicious Last Course, koje će biti objavljeno 2020. godine.

Cuphead video igra ima jednog ili dva igrača koji preuzimaju kontrolu nad animiranim likovima Cuphead i njegovim bratom Mugmanom koji se bore kroz nekoliko razina kako bi vratili svoj dug đavolu.

Cupheadova igra je usredotočena na kontinuirane borbe šefova, sa mjestimičnom razinom trčanja i uporebom pištolja. Svaka od ovih borbi sa šefovima, trčanjem s pištoljima su smješteni u tri različita svijeta na razgranatim nivoima, a posljednji je protiv samog Đavola. Igru nije lako završiti pa to ponekad djeluje frustrirajuće.

Igra je pohvaljena zbog svog umjetničkog stila i prepoznatljiva po izazovnim teškoćama. Bio je to i kritički i komercijalni uspjeh; osvajanjem nekoliko nagrada i prodajom preko četiri miliona kopija do jula 2019. godine.

(IT mixer/CNET)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.