Ako ste ranih 90-ih odrasli uz legendarnu Segu Megu (bilo pravu, bilo onu sa buvljaka), sasvim ste sigurno igrali dva klasika žanra platformera, igre The Lion King i Aladdin.

Aladdin je, sasvim sigurno možemo reći, jedno od najvećih imena platformera tog vremena, igra sa neverovatno zaraznom muzikom i odličnim dizajnom nivoa, koja nam je kidala živce dok smo bili djeca, a ništa manji klasik nije ni Lion King.

E pa, došlo je vrijeme da se kidanje živaca obnovi, gotovo 30 godina kasnije, jer je Disney upravo najavio da će praviti HD remastere ovih igara.

Trejler nam obećava Full HD grafiku, “nove karakteristike i unapređenja”, sve verzije igara, kao i novi “Watch mode”, u kome možemo prosto da gledamo kako kompjuter sam prelazi igru, i da u bilo kom trenutku uskočimo i nastavimo mi da igramo umjesto kompa tačno tu gde je on stao, što je pogodno za prelaženje nekih dijelova koji su vam naporni ili previše teški.

I dok nekim veteranima i hardcore igračima ovo deluje kao smešna novotarija, sasvim sigurno će pomoći onima koji žele da uživaju u igri, ali smatraju da su neki delovi prosto preteški, kao što i jeste bio slučaj sa platformerima 90-ih godina.

Tu je i cijela biblioteka omiljene nam muzike, kao i brojna nova podešavanja i druge sitnice.

Ovaj legendarni duo u HD remaster izdanju stiže ove jeseni, na svim aktuelnim platformama – Steam, PS4, Xbox One i Switch.

(play.co.rs)