Umjesto ugrađenog putnog kompjutera, nova Dacia Sandero kao multimedijalni sistem koristi smartfon

 

U novom modelu Dacia Sandero kao rješenje za multimedijalni sistem upotrebila je smartfon, s kojim se upravlja s brojinim multimedijalnim opcijama i na čijem se ekranu prikazuju važne informacije o samom automobilu.

Dacia važi za niskobudžetnog evropskog proizvođača, pa ako je već tako, zašto ne bi ponudila i neka pristupačna rješenja kada je u pitanju multimedijalni sistem.

dacia sandero multimedijalni sistem

carVertical banner - sponsored

Kupci nove generacije modela Sandero imaju mogućnost da i u najjeftinijim paketima opreme koriste sadržaje koji su uglavnom rezervisani za vlasnike skupljih verzija ovog automobila.

Dovoljno je da vozač posjeduje smartfon, a Dacia je obezbjedila sve ostalo.

Na mjestu gdje se kod skupljih modela nalazi touchscreen multimedijalnog sistema, bazični Sandero ima univerzalno ležište u koji se može smjestiti i fiksirati bilo koji smartfon uređaj.

 

Media Control

 

Sve što vozač treba da uradi je da instalira odgovarajući aplikaciju i poveže telefon putem Bluetooth konekcije sa vozilom.

Nakon toga, na ekranu smarfona na raspolaganju su mu uobičajene funkcije multimedijalnog sistema, kao što je navigacija, radio, muzički sadržaji, a može i da jednostavno i bezbjedno obavlja hands-free telefonske razgovore ili da pristupi podacima sa putnog kompjutera automobila.

Takođe, s njim se može upravljati i glasom, a na njegom se ekranu mogu pratiti i informacije o brzini, potrošnji goriva, pređenim kilometrima, statusu motora itd.

Najbitnije je da se mnoge od ovih funkcija mogu da koriste i preko komandi na volanu, ne skidajući pogled sa puta, šta je veoma važno za bezbjednost u vožnji.

Ovaj paket Dacia naziva Media Control i, pored ostalog, uključuje i dva zvučnika i USB priključak na komandnoj tabli, u neposrednoj blizini smartfona.

Kada se automobil ne koristi, smartfon se jednostavno izvadi iz ležišta, a otvor prekrije poklopcem.

Da vozač nakon gašenja automobila ne bi zaboravio svoj mobilno-putni kompjuter, u slučaju da ga ne izvadi iz postolja, oglasiće se zvuk upozorenja kao podsjetnik da prilikom izlaska iz vozila ponese svoj smartfon.

(New Atlas)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.