Zvanični datum izlaska Diablo 2: Resurrected, remasterirane verzije Diabla 2 bio je 23. septembar, a platforme na koje je došao su PC, Xbox Series X/S, Xbox One, Playstation 4, Playstation 5 i Nintendo Switch

 

Za igru Diablo 2: Resurrected je bila omogućena prednarudžba na svim platformama, a najranije je došla na Nintendo Switch.

Kompanija Blizzard, koja pod sobom uz Diablo ima i franšize Warcraft, StarCraft i Overwatch, objavila je kako će za instalaciju igre biti potrebno obezbjediti oko 30 GB. Jedino je s konzolom Nintendo Switch nešto drukčija situacija gdje će biti potrebno nešto manje od 8 GB prostora na disku.

 

Donosi novu 3D grafiku

 

Diablo 2: Resurrected postiže upravo ono što je zacrtao, a to je sjajna vijest za ljubitelje hardcore Diablo 2-a, koji igraju igru non-stop već 21 godinu, i bore se da je održe na savremenom hardveru.

Diablo 2: Resurrected donosi novu 3D grafiku koja je prilagođena 4K rezoluciji. Zvučni efekti su unaprijeđeni s korišćenjem Dolby 7.1 sistema. Za one koji su više vezani uz originalnu igru postojaće mogućnost zadržavanja starog izgleda igre, piše PC Chip.

Iz ranije dostupnog trejlera vidljivo je kako su napravljene određene promjene.

Interfejs sa statističkim podacima lika je dodatno prošireno. Automatsko prikupljanje zlata biće moguće namjestiti unutar postavki. Protočnost igre sigurno će biti bolja zbog bržeg i praktičnijeg manipulisanja prikupljenim predmetima koji se kao dio zaliha mogu dijeliti među likovima.

Broj predmeta koje lik može preuzeti povećan je pa sada više neće biti situacija u kojima su igrači bili prisiljeni odbaciti neke predmete jer im je zaliha bila premala.

Dostupno je zumiranje kamere u igri. To će da omogući zanimljive screenshot-ove jer se s novom 3D grafikom vizuelni efekti oružja i ostalih pojedinosti na glavnom liku i njegovim protivnicima vide mnogo detaljnije.

Sekvence unutar igre koje nisu interaktivne (cutscenes) dobile su novi izgled i mnoge su dodate kako bi se vizuelno obogatila priča.

Multiplayer je još jedna važna stavka originalnog naslova. Battle.net poslužioci (serveri) su još i dalje „živi“ za Diablo 2. Međutim, sada je za Diablo 2: Resurrected dostupan optimizovani Battle.net 2.0. To će sigurno privući nove naraštaje gejmera da isprobaju sjajni multiplayer po kojem su raniji nastavci Diabla bili poznati.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.