Postoji nekoliko načina kako igrati Diablo 4, najnoviji dio Blizzard-ove akcione RPG serije

 

Kako biste uopšte počeli igrati Diablo 4 moraćete da pričekate do 6. juna 2023. godine, kada bi igra trebala biti lansirana na PC, Xbox i PlayStation platformama.

Imate mogućnost igrati igricu tako što dobijete rani pristup putem javnog beta programa koji će biti pokrenut od 24. do 26. marta. Nakon tog datuma moći ćete da igrate samo po pozivu koji će da traje od 17. do 19. marta, piše Cnet.

Pokretanje verzija konzole trebalo bi da bude jednostavno, ali ako ste PC igrač i želite da znate da li će Diablo 4 da radi na vašoj mašini, moraćete da proverite dugačku listu potrebnih i preporučenih hardverskih specifikacija .

 

Diablo 4 na Windows-u

 

Za laptop ili desktop računar na bazi Windows-a, službene specifikacije su sljedeće:

 

Minimalni zahtjevi:

(720p rezolucija, niske postavke grafike, 30 sličica u sekundi.)

OS: 64-bitni Windows 10
Procesor: Intel Core i5-2500K ili AMD FX-8100
Memorija: 8 GB RAM-a
Grafika: NVIDIA GeForce GTX 660 ili AMD Radeon R9 280
DirectX: verzija 12
Skladištenje: SSD sa 45 GB slobodnog prostora
Internet: širokopojasna veza

 

Preporučeni zahtjevi:

(1080p rezolucija, srednje postavke grafike, 60 sličica u sekundi.)

OS: 64-bitni Windows 10
Procesor: Intel Core i5-4670K ili AMD R3-1300X
Memorija: 16 GB RAM-a
Grafika: NVIDIA GeForce GTX 970 ili AMD Radeon RX 470
DirectX: verzija 12
Skladištenje: SSD sa 45 GB slobodnog prostora
Internet: širokopojasna veza

Gotovo svaki laptop sa diskretnim GPU-om iz posljednjih 10 godina trebao bi biti u mogućnosti da igra igru, čak i ako ne na visokim rezolucijama i postavkama grafike. Zbog široke baze Diablo fanova, sistemski zahtjevi su lakši u odnosu na neke intenzivnije igre, uključujući Hogwarts Legacy .

Kao i uvijek kod PC igara, preporuke za specifikacije mogu se vremenom promijeniti i možda ćete morati eksperimentirati da biste dobili najbolje rezultate. Imajte na umu da se konačna igra može ponašati drugačije od bete, koja je nedovršen proizvod.

 

Diablo 4 na Mac-u?

 

Kao i kod većine popularnih PC igara, trenutno nema planirane verzije Diablo 4 na Mac-u. Najnoviji Apple Silicon čipovi također otežavaju dvostruko pokretanje Windows-a kako bi se isprobale igre samo za Windows.

Ali postoje neke potencijalne opcije. Ako Diablo 4 dođe do servisa za igre u oblaku kao što je Nvidia GeForce Now, Amazon Luna ili Xbox Cloud Gaming, to bi bio jedan od načina za igranje na MacBook-u, iMac-u ili Mac Mini-u.

Podrška za oblak još nije najavljena, ali Microsoft, koji je u procesu kupovine ActivisionBlizzard-a, nedavno je najavio dogovor o dovođenju više igara na GeForce Now.

 

Diablo 4 na Steam Deck-u?

 

Da, ali je malo komplikovano i potrebno je dosta truda da se postavi.

Osnovni koraci su:

  • Idite na radni način Steam Deck-a
  • Preuzmite instalacijski program za Blizzard Battle.net
  • Dodajte i pokrenite instalacijski program kao igru ​​koja nije „Steam“ iz desktop verzije Steam-a
  • Dodajte sada instaliranu aplikaciju Battle.net kao „ne-Steam“ igru
  • Pokrenite aplikaciju Battle.net iz Steam-a, prijavite se na Battle.net kao i obično
  • Odatle možete pokrenuti Battle.net da instalirate Diablo IV, bilo na Steam Deck desktopu ili SteamOS načinima

Ako se igra ili ne pokrene ili počne bez zvuka, možda ćete morati natjerati igru ​​da koristi određenu verziju Protona (koja dozvoljava Windows igrama da se igraju pod Steam OS-om baziranim na Linuxu). Kliknite desnim tasterom miša na unos Steam biblioteke za Battle.net i idite na Svojstva > Kompatibilnost i zahtjevajte da aplikacija koristi nedavno objavljenu verziju GE-Protona 7-51-diablo_4_beta, posebno podešenu za Diablo 4.

Da biste dobili tu specifičnu verziju Protona, ako je već nemate, idite na aplikaciju Discovery na Steam Deck desktopu, koja je poput trgovine aplikacija. Potražite ProtonUp Qt. Instalirajte i pokrenite tu aplikaciju, a odatle pronađite i instalirajte specijalnu verziju „7-51-diablo_4_beta“.

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.