Prva Activision Blizzard igra koja će se pridružiti Xbox Game Pass-u biće Diablo IV, a trebalo bi da se pojavi 28. marta. Ovaj potez znači da će se Diablo IV moći igrati na Xbox-u i PC-u bez dodatne naknade za članove Game Pass-a.

Ovo je samo prvi korak u Xbox-ovom širem planu da ponudi Activision Blizzard naslove u svojoj mjesečnoj pretplatnoj usluzi, sada kada je Microsoft u potpunosti vlasnik studija. Diablo IV je veliki dobitak za Game Pass, a postoji mnogo drugih popularnih franšiza u Activision Blizzardov-om spisku, uključujući Call of Duty, Overwatch, Crash Bandicoot, Spiro, Toni Hawk, World of Warcraft i Starcraft.

Microsoft je kupio Activision Blizzard u oktobru 2023, nakon skoro dve godine antimonopolskih istraga vlasti u Sjedinjenim Državama i inostranstvu. Posao je vrijedan skoro 69 milijardi dolara, najveći u istoriji Microsoft-a. Kao dio pregovora sa regulatorima, Microsoft je pristao da prenese prava na striming za Activision Blizzard igre na Ubisoft, otvarajući vrata za njihovo uključivanje u Game Pass, Ubisoft+ i druge usluge u cloudu.

(PCpress / Engadget)