Amazonov dostavni kombi srećom je jedina žrtva događaja koji se zbio prošle subote na jednom golf igralištu u Mičigenu, kada je njegov vozač, slušajući naredbe GPS navigacije, zalutao i komijem se zaglavio u tunel namijenjen samo za električna golf vozila

 

Ko bi mogao da pomisli da je tunel u sklopu golf terena prenizak da bi se kroz njega prošlo dostavnim kombijem? Amazonov vozač ovog na to očigledno nije mislio kada se, prošle subote, uputio na dostavu, a GPS navigacija ga je navela da prođe kombijem upravo kroz taj tunel, inače namijenjen za prolazak malih električnih golf vozila.

Priložene fotografije su nastale 7. novebra u Boulder Pointe Golf Clubu u američkoj saveznoj državi Mičigen. Očevici nisu mogli da vjeruju vlastitim očima kada su ugledali dostavni kombi zaglavljen u očigledno preniskom podzemnom prolazu.

Sve se dogodilo usred bijela dana, oko 14:30 sati, a krivac je vozač kombija. On je poslušao naredbu svojeg GPS navigacijskog sistema, skrenuo s redovne putanje i uputio se na puteljak namijenjen golf vozilima.

Očigledno izgubljen u prostoru, vozač je slijepo slušao GPS – i tako se kombijem zabio dva metra u tunel. Srećom, osim štete na dostavnom vozilu, koju će pokriti osiguranje, drugih trajnih posljedica po ljude i imovinu nije bilo. Oštećeni strop tunela, poručeno je iz golf kluba, “će se u potpunosti oporaviti”.

Nakon otprilike sat i po kombi je izvučen, a zabavne fotografije s lica mjesta i danas kruže medijima i društvenim mrežama.

(Autonet)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.