Nova iPhone „DoubleTake“ aplikacija omogućiće vam istovremeno snimanje dva visokokvalitetna video toka s bilo kojeg fotoaparata mobilnog uređaja

 

Nazvana „DoubleTake“, besplatna aplikacija koju je proizveo FiLMiC, sa sjedištem u Seattlu, koji je takođe napravio i profesionalnu aplikaciju za snimanje i uređivanje video zapisa za iPhone.

Pomoću DoubleTake-a možete istovremeno snimiti dva video strima u 1080p rezoluciji, bilo u pejzažnom ili portretnom režimu, koristeći bilo koju od kamera u iPhone 11 Pro Max, 11 Pro, 11, Xs Max, Xs ili Xr.

Da bi olakšao izbor kamere, aplikacija sadrži prikaz kamere. Pokazuje se šta se može vidjeti u svim kamerama uređaja – četiri, ako je iPhone 11 Pro; tri, ako je u pitanju neki drugi model. Izaberite dvije i možete početi.

„To je jeftinija opcija za ljude jer ne moraju koristiti više kamera“, rekla je Eleftheria Kouri, izstraživačka analitičarka u ABI Research, tehnološkoj savjetodavnoj kompaniji sa sjedištem u Oyster Bayu, New York.

„Imaju jedan uređaj koji može snimiti scenu s više kamera“, rekla je ona za TechNewsWorld. „To znači manje napora, manje vremena i više fleksibilnosti.“

Kako to sve izgleda pogledajte u videu ispod.

(Technewsworld)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.