Vjerovatno će proći još nekoliko godina prije nego što Bethesda bude spremna pokazati šta su učinili s igrom Elder Scrolls 6. Međutim, ako je vjerovati nedavnom tweetu Jeffa Grubba, igra bi mogla biti ekskluzivna za Microsoftovu Xbox konzolu, a ne govorimo o vremenskoj ekskluzivi, već o trajnoj.

Treba li ovo biti iznenađenje? Teško. Kao što se možda sjećate, Microsoft je još 2020. godine najavio da će kupiti Bethesdu. To je dovelo do spekulacija da će buduće Bethesda igre biti ekskluzivne za Xbox platformu (i PC), jer ima smisla da se Microsoft nada da će ekskluzivni naslovi s trostrukim A namamiti igrače na njegovu Xbox platformu.

Bethesdin Pete Hines nagovijestio je ovo ranije ove godine, gdje je takođe otkriveno da će Starfield, trenutni Bethesdin projekat i fokus, biti ekskluzivan za Xbox. Hines je rekao da razumije razumije frustraciju koju igrači koji nemaju Xbox osjećaju, ali nije mogao ništa učiniti, sugerišući da to zaista nije Bethesdinih ruku djelo.

Kao što smo rekli, nema riječi o tome kada će Elder Scrolls 6 biti objavljen, ali za sada izgleda da će Elder Scrolls 5 biti posljednja igra iz franšize koja je dostupna na više platformi.

(Ubergizmo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.