Pored Epic Games-a koji u zadnje vrijeme svake sedmice daruje korisnicima besplatno jednu ili više igara, sada je i Steam odlučio da nešto pokloni

 

Epic Games je nastavio čašćenjem korisnika Epic Games Store platforme i ove sedmice poklanjaju dvije igre besplatno. Naime radi o  dva odlična horor naslova „pogodite zašto… Halloween“.

Prva igra je Observer, mračna sajberpank horor igra sa zanimljivim prikazom budućnosti koja nas očekuje, i pomalo podseća na književno djelo “1984”. Iza Observer stoji studio Blobber koji je poznat i po Layers of Fear serijalu, a nedavno je donio Blair Witch igru pre fanove psiholoških horora.

Druga igra je Alan Wake’s American Nightmare, standalone ekspanzija za originalni Alan Wake koja donosi napetu priču prepunu horor elemenata. Ali to se i očekuje kada je u pitanju Remedy Entertainment.

Observer i Alan Wake’s American Nightmare su besplatni do sljedećeg četvrtka na Epic Games Store, kada će tu titulu preuzeti igre Layers of Fear i Qube.

 

I Steam „konja za trku ima“

 

Pored toga što na Epic Games Store imate priliku da potpuno besplatno preuzmete dva dobra horor naslova, i Steam je riješio da odriješi kesu.

Naime, radi se o igri Crusader Kings 2, koju Paradox Interactive dijeli u čast organizovanja PDXCon 2019 konvencije. Igru možete besplatno preuzeti na svojoj Steam platformi ili putem ovog linka. Preporučujemo vam da to učinite što prije, pošto tačan datum završetka promocije nije poznat.

Crusader Kings 2 je strategija koja nas vodi u Srednji vek i dozvoljava da istražimo i iskrojimo jedan od najvažnijih perioda u istoriji Evrope i Britanije.

Pored ove igre koju Steam poklanja besplatno, na istoj platformi u toku je i vikend rasprodaja još strateških naslova. Pogledajte na ovom linku.

(IT  mixer / Play.co.rs)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.