Samsung je trebalo da predstavi svoj Exynos 2200 čipset, ali dojavljivač tvrdi da je objava za čipset odložena

 

Samsung je 11. januara trebalo da ozvaniči svoj novi Exynos 2200 čipset, međutim to se nije desilo, a prvobitni tvit koji je najavljivao tu objavu – obrisan je.

Popularni dojavljivač Ice Universe tvrdi da je zvanična objava čipseta ipak odložena.

Prema navodima južnokorejskih medija, Samsung planira da 8. februara predstavi Galaxy S22 seriju telefona, dok će prodaja uređaja početi 24. februara.

Ipak, izmjene u posljednjem trenutku jasno ukazuju na to da postoje neki problemi. Ostaje nepoznanica da li će Exynos čipset biti spreman za Galaxy S22 objavu.

Exynos 2200 čipset je poseban po tome jer koristi AMD-ovu RDNA2 arhitekturu kao grafičku komponentu sistema šta ga čini vrlo zanimljivim za gejming mobilni segment.

Samsung je prema leakovima imao problema sa visokim temperaturama novog čipseta. To je i mogući razlog da se predstavljanje odgađa. Izgleda da se ipak stvar riješila pa će čipset biti predstavljen na nadolazećem eventu.

Navodno se rješenje našlo u spuštanju radnog takta grafičke komponente s originalnih 1,9 GHz na 1,49 ili 1,29 GHz. Tačnost informacija ćemo potvrditi kada se čipset predstavi i budemo sigurni u pravu brzinu AMD-ovog grafičkog rješenja.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.