EA Formula 1 sim „F1 22“ biće objavljen širom svijeta 1. jula 2022. godine sa FIA-inim potpuno novim hibridnim automobilima i ažuriranim pravilima predstavljenim ove sezone, objavili su EA i Codemaster. Igra će navodno biti „konkurentnija i nepredvidljivija“ zahvaljujući velikom remontu F1 automobila koji se dogodio u stvarnom svijetu, a uključuje nove funkcije poput PC VR podrške.

Novi Broadcast i Immersive načini će omogućiti igračima da biraju između realističnijih ili kinematografskih načina za formacijske krugove, periode bezbjednog automobila i zaustavljanja u boksu. Trke za više igrača koristiće ili podijeljeni ekran za dva igrača i online modove, ili možete voziti u VR-u na Oculus Rift i HTC Vive headsetom.

U međuvremenu, nova funkcija pod nazivom F1 Life omogućava igračima da „zakorači u glamurozan svijet Formule 1“ putem prilagodljivog hub-a da pokažu superautomobile, odjeću i dodatke zarađene tokom igranja ili kupljene u trgovini u igri. Druga nova karakteristika je Adaptive AI mod koji omogućava manje iskusnim igračima da se takmiče s AI trkačima koji se podudaraju u vještini.

Career Mode je bio popularno ažuriranje prošle godine i ponovo se vratio sa „svježim novim funkcijama“, iako EA nije rekla koje. Funkcija „Moj tim“ se takođe vraća, omogućavajući igračima da odaberu početni budžet na osnovu početnih tačaka za Newcomer, Challenger i Front Runner. Takođe uključuje ažuriranja praćenja koja odražavaju ažuriranja iz stvarnog svijeta u Australiji, Španiji i Abu Dabhiju. Kao što je spomenuto, F1 2022 će se naći u prodaji širom svijeta 1. jula.

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.