Meta je predstavila niz poboljšanja za Facebook Messenger, i dok ažuriranja možda još neće biti vidljiva svima zbog postepenog uvođenja, strpljenje će otkriti promjene u narednim danima. Jedno od najznačajnijih ažuriranja je implementacija zadane end-to-end enkripcije u Messenger.

To znači da su sve vaše privatne poruke sada automatski šifrirane, osiguravajući da samo vi i željeni primalac imate pristup sadržaju. Ovaj potez usklađuje Facebook Messenger sa rastućim trendom platformi za razmjenu poruka, kako usmjerenih na privatnost tako i mainstream, koje već nude end-to-end enkripciju.

Pored ove pojačane sigurnosne mjere, korisnici sada mogu uživati u dugo očekivanoj mogućnosti uređivanja poruka. Nadalje, uvođenje poruka koje nestaju i mogućnost skrivanja potvrda o čitanju dodaje još jedan sloj privatnosti iskustvu razmjene poruka. Glasovne poruke su također dobile poboljšanja, omogućavajući korisnicima da slušaju brzinom od 1,5x ili 2x i neprimjetno nastavljaju reprodukciju od mjesta gdje su stali. Međutim, važno je napomenuti da je uređivanje poruke ograničeno na 15-minutni prozor nakon slanja.

Kvalitet fotografskog i video sadržaja na platformi je poboljšan, a Meta trenutno testira HD fotografije i video zapise unutar odabrane grupe korisnika prije globalne implementacije ovih promjena. Ovaj sveobuhvatni set ažuriranja demonstrira posvećenost kompanije poboljšanju korisničkog iskustva na Facebook Messenger-u uz prioritet privatnosti i funkcionalnosti.