Dugo najavljivani Messenger Rooms, Facebook-ov pokušaj da naklonost korisnika prema grupnim video pozivima preuzme od popularnog Zoom-a, sada je dostupan.

Svako može da kreira „sobu“ u Messenger-u, ali samo korisnici iz Sjeverne Amerike za sada mogu da je pokrenu na Facebook-u. Uskoro će moći da se kreiraju i sobe na Instagramu i WhatsApp-u.

„WhatsApp i Messenger su već najpopularnije usluge video poziva na svijetu, ali za velike grupe većina video usluga dizajnirana je za rad, a ne za društvene interakcije“, napisao je CEO Facebook-a Mark Zuckerberg u postu na svojoj stranici. Ne postoje vremenska ograničenja za četove (za razliku od nekih drugih aplikacija za grupne video pozive) i može da primi do 50 ljudi. Takođe postoje opcije kao što su AR filteri i virtualne pozadine.

Vaši prijatelji mogu da se pridruže privatnoj sobi kada podelite link sa njima ili je možete jednostavno otvoriti za sve vaše prijatelje i videti ko se priključuje. Ukoliko odlučite da objavite javno, pojaviće se na vrhu News Feed-a za cijelu mrežu vaših prijatelja, pa pripazite da to ne učinite slučajno. Rooms je takođe dostupan u grupama i na stranicama događaja. Korisnici će imati mogućnost zaključavanja soba da biste spriječili nepoželjna ubacivanja ili izbacili ljude iz grupnog razgovora.

Nije priključivanje potreban Facebook nalog

 

Za priključivanje sobi neće biti potreban Facebook nalog – može da se priključi i putem browser-a takođe. Rooms možete aktivirati sa najnovijom verzijom mobilnih aplikacija Messenger i Facebook, kao i sa desktop Messenger aplikacijom i veb stranicom Facebook. Kompanija kaže da ne radi end-to-end enkripciju poziva, kao što radi na WhatsApp-u, ali kaže da neće gledati ili slušati pozive, baš kao što radi na Messenger-u, piše The Verge. Kompanija takođe savjetuje korisnike da prijave sobe u kojima se odvija nezakonito ponašanje.

Za obavljanje pojedinačnih poziva i video poziva ili grupnih i grupnih video poziva i dalje možete da koristite Messenger kao što ste to mogli ranije. Međutim sada, ako kliknete na odeljak People u Messenger-u, imaćete mogućnost da napravite sobu. Odatle možete da postavite parametre poput funkcije u sobi – „hanging out“ ili „happy hour“, između ostalih izbora, a postoji i prilagođena opcija – kao i kome je dozvoljen pristup. To možete učiniti i sa vrha Facebook News Feed-a u glavnoj aplikaciji, piše The Verge.

(Nezavisne / Engadget)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.