Facebook je nedavno predstavio besplatnu aplikaciju Horizon Workrooms, koja je namijenjena korisnicima Oculus Quest 2 VR naočara, prenosi PC Chip.

Horizon Workrooms aplikacija, koja je trenutno u beta fazi, najambiciozniji je projekat Facebooka do sada i omogućava grupne sastanke u virtuelnoj stvarnosti.

Aplikacija pruža brojku od 16 učesnika sa VR naočarima smještenim u virtuelnim konferencijskim sobama. Svaki učesnik je predstavljen avatarom koji ima ekran u obliku gornjeg dijela tijela koji lebdi iznad virtuelne stolice za zajedničkim stolom.

Aplikacija Horizon Workrooms podržava do 50 učesnika na jednom sastanku, gdje se ostali mogu pridružiti putem video poziva, prenosi b92.

Učesnici sastanka sa VR naočarima mogu koristiti ruke i prste za gestikulaciju, a usta njihovih avatara se mogu pomijerati, ostavljajući utisak da govore.

Virtuelni panel koji se nalazi ispred učesnika sastanka omogućava vam da dijelite fotografije i pregledate prezentacije.

Aplikacija za organizovanje virtuelnih sastanaka koristi kombinaciju praćenja ruku i posebnu metodu korišćenja zvuka poznatog kao „prostorni zvuk“ i stvara utisak da zvuk dolazi iz određenog pravca.

Primjena zvuka takođe koristi eliminaciju svih pozadinskih zvukova koji bi mogli ometati komunikaciju tokom sastanka.

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.