Prema informacijama koje su procurile iz Samsungovog tabora, njihov model Galaxy A72 biti prvi kompanijin telefon sa pet kamera sa zadnje strane. Očekuje se da će ovaj model ugledati tržište tokom prve polovine sljedeće godine. Interesantno je se Samsung odlučio da pet kamera prvi put predstavi na A seriji koja pripada srednjem cjenovnom rangu, a ne na S seriji premium telefona.

Pročitajte još: Xiaomi Mi 10 Ultra predstavljen – telefon sa najboljom kamerom

Glavna kamera bi trebala da ima rezoluciju 64 megapiksela, a pored nje će biti na raspolaganju 12 MP ultra-široka kamera, 8 MP telefoto kamera sa 3x optičkim zumom, 5 MP makro kamera i 5 MP senzor dubine. Pored pomenutih kamera koje će se nalaziti na leđima telefona, na prednjoj strani će biti selfi kamera rezolucije 32 MP. Galaxy A72 će biti i jedan od modela iz A serije koji će imati optičku stabilizaciju slike (OIS), za koju se zna da Samsung planira da implementira u high-end modele u ovoj seriji.

Osim Galaxy A72 modela, u isto vreme bi trebalo da bude predstavljen i model Galaxy A52 telefon koji će imati četiri zadnje kamere.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.