Izdavač Rogue Games i programer Game Grumps sa Homebody horor igrom uključuju se u igre inspirisane slasher-om iz 1980-ih

 

Game Grumps je nedavno predstavio igru Homebody. To je psihološka horor igra vođena naracijom i koja bi trebalo da stigne za konzole i PC preko Steam-a i Epic Games Store-a kasnije ove godine.

Iako to nije gruba prljava estetika koju smo dobili sa ovim tipovima igara, Homebody izgleda više kao Alone in The Dark u svojoj prezentaciji.

Priča za Homebody se usredsređuje na studentkinju Emili, koja se sa svojim kolegama sa koledža okupila u udaljenoj iznajmljenoj kući da gledaju kišu meteora Perseidi. Oni takođe koriste priliku da pokušaju da ponovo zapale veze koje su nekada imali, ali dugotrajna osjećanja i socijalne anksioznosti otežavaju stvari.

Tu je i koliba u šumi, tako da je odmah jasno o kojem se podžanru radi. „Cabin in the woods“ priče su popularne među ljubiteljima horora, pa je i Emili zarobljena u jednoj.

Naravno, sve kreće nizbrdo kada struja iznenada nestane i misteriozni ubica, skriven iza jezive maske, kreće da ih hvata jednog po jednog. Ako Emili ne može da nađe izlaz, zauvijek će biti zarobljena u ovoj noćnoj mori.

Uz izbjegavanje ubice, Emili će morati da rješava zagonetke i ponovo se poveže sa svojim prijateljima. Opis igre aludira na to da igrač ima više pokušaja da pobjegne iz kuće, pri čemu svaki pokušaj otkriva više misterije oko Emiline prošlosti.

Homebody će takođe da koristi sofisticiranu vještačku inteligenciju, obezbjeđujući da nijedan susret sa ubicom neće biti isti. Takođe ćete pratiti svoj napredak i uspostavljati nove veze pomoću dinamičkog dnevnika tragova u igri.

U trejleru se vidi da Homebody podsjeća na Twin Peaks, a na Steam stranici može da se pročita da je igra inspirisana horor filmovima iz osamdesetih godina prošlog vijeka, kao i retro horor igrama.

(IT mixer)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.