Google Messages, popularna aplikacija za slanje poruka, mogla bi uskoro omogućiti korisnicima uređivanje već poslanih poruka, prema informacijama dobijenim iz beta koda identifikovanog 19. novembra. Ove naznake ukazuju na potencijalno uvođenje Edit/Uredi opcije u skorijim nadogradnjama, prema izvještaju „TheSpAndroid“.

Reference u kodu, poput „edit_ui“ i „edit_history,“ sugerišu na razvoj funkcionalnosti koja bi omogućila korisnicima da mijenjaju sadržaj već poslatih poruka. Ova najava dolazi nakon nedavnih ažuriranja iMessage i WhatsApp aplikacija, koje su već uvele slične opcije uređivanja poruka nakon što su već poslate.

Iako su Apple i WhatsApp implementirali vremenska ograničenja za uređivanje poruka, informacije o Google Messages trenutno ostaju nejasne. Neki pokušaji pronalaženja naznaka u beta kodu nisu odmah pružili konkretne rezultate, ostavljajući korisnike u iščekivanju detalja o potencijalnim funkcionalnostima i ograničenjima ove nadolazeće opcije.

Google zvanično nije komentarisao ovo otkriće, a pitanja o vremenskom ograničenju za uređivanje poruka i vidljivosti istorije izmjena ostaju bez odgovora. Interesantno je napomenuti da bi nova funkcija mogla biti integrisana sa RCS protokolom za slanje poruka, kako sugeriše identifikator „original_rcs_messages_id“ pronađen u kodu.

Iako se čeka zvanično saopštenje od strane Googlea, mogućnost uređivanja poruka u Google Messages izazvala je interes korisnika, a dodatak ove opcije može unaprijediti ukupno korisničko iskustvo i uskladiti aplikaciju sa stalnim trendovima u industriji slanja poruka.