Skoro svi vodeći servisi za strimovanje muzike omogućavaju vam preuzimanje pjesama za oflajn slušanje, a YouTube Music nudi pametan mehanizam koji čuva pjesme na osnovu vaših preferencija i istorije slušanja.

Ako ste povećali pretplatu od 10 USD mjesečno za YouTube Music, velike su šanse da sada imate pristup novoj funkciji u aplikaciji koja vam omogućava da odaberete da automatski sačuvate pesme koje su nedavno puštane.

Nova opcija se može pronaći tako što ćete otići do Settings menija, a zatim otvoriti odjeljak „Downloads&storage“. Prekidač „Recently played songs“ nalazi se odmah ispod opcije „Smart downloads“.

Međutim, ova funkcija se razlikuje od mogućnosti pametnog preuzimanja i radi čak i ako je ova druga isključena. Za kontekst, postojeća opcija automatski preuzima do 500 pjesama za vas, učenjem vaših navika slušanja.

S druge strane, nova funkcija je dizajnirana da automatski preuzme do 200 vaših nedavno puštanih pjesama, kao što je navedeno u opisu funkcije.

Ova vrsta opcije automatskog preuzimanja može biti korisna ako imate naviku da zaboravite da sačuvate pjesme koje su svirane u posljednjih sat vremena za oflajn slušanje. Dok YouTube Music već može da stavi u red neke oflajn sadržaje za vas bez potrebe da ga ručno izaberete, aplikacija vam je ranije dozvoljavala samo da sačuvate nedavno reprodukovane naslove dodirom na dugme „palac gore“.

Za sada, izgleda da je opcija dostupna samo na Androidu. Nova funkcija je najavljena kao dio najvažnijih funkcija usluge za februar 2023., gdje je navedeno da je uvedena 12. januara, prenosi PC Press.

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.