Otkad je predstavljen prošle sedmice, Googleov Pixel 4 krade naslovnice svih relevantnih medija.

 

Nakon što je Pixel 4 stigao u ruke istih na testiranje, prvi primjerci počeli su stizati na adrese onih koji su imali najbrže prste kod prednarudžbi uređaja.

Ono što je neke od njih iznenadilo je samo pakiranje u kojem je stigao njihov novi Android ljubimac.

Naime, na adrese prvih 2000 kupaca stigla je velika kutija koja se na prvi pogled čini kao kutija žitarica koje su čest doručak svih nas.

Nakon malo detaljnije inspekcije, vidljivo je da žitarice nose ime Google Pixel 4, a unutra se nalazi sam uređaj zapakovan u klasičnu kutiju, ali uz to Google je odlučio pokloniti i prave Google žitarice.

Na nekim tržištima umjesto žitarica Google je poslao Pixel 4 u Domino’s Pizza kutiji, a u Velikoj Britaniji uz smartfon neki su dobili i HP Chromebook 14.

Google je ovime svakako pokupio još malo medijske pažnje, a od bitnijih informacija je stigla i potvrda da Google Pixel 4 i 4 XL podržavaju 11W bežično punjenje, što će omogućiti rad s bilo kojim Qi punjačem.

Ovo nije bio slučaj s prošlogodišnjim modelima, koji su podržavali samo određene bežične punjače sertifikovane od strane Googlea, tako da su ovogodišnji Pixeli napredovali.

(Byte)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.