Sve više aplikacije koje koristimo svakodnevno imaju „Dark mode“. Play Store je među poslednjim velikim Google aplikacijama sa ovakvom opcijom

 

Google Play Store je dobio tamni režim, odnosno „Dark Mode“.

Uglavnom je za ljude koji koriste Android sasvim u redu da tamni režim ima „sve-ili-ništa“ pristup, odnosno, kada se jednom namjesti, da bude podrazumijevan za sve aplikacije.

Međutim, postoje i oni koji ne žele tamni režim za sve, već samo za neke aplikacije, bez obzira na to koju temu koriste na svom Android operativnom sistemu.

Jedna od takvih aplikacija od skoro je i Google Play Store. Ujedno, Play Store je i među poslednjim velikim Google apliakcijama sa ovakvom opcijom.

 

Kako da uključite „Dark mode“ za Google Play Store

 

Google Play Store -> Settings -> Theme

Možda trenutno nećete moći da vidite ovu opciju, jer se čini da Google ovo postepeno šalje korisnicima pa nema veze sa ažuriranjem aplikacije. U tom slučaju, moraćete da sačekate nekoliko dana, prenosi Tech radar.

Za sada, samo telefoni sa Android 10 operativnim sistemom dobijaju pristup ovom „Dark mode“, a još ne znamo da li će se u budućnosti to promeniti.

(Tech radar)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.