HBO-ova dugo očekivana 2. sezona The Last of Us trebalo bi da se vrati, ali sa iznenađujućim preokretom – ova sezona će trajati samo sedam epizoda. Teško je povjerovati da je prošlo skoro godinu i po dana otkako je prva sezona osvojila publiku, ali produkcija je u punom jeku za drugu sezonu. Iako tačan datum premijere ostaje u tajnosti, potvrđeno je izdanje 2025. godine, s mogućim debijem početkom godine.

 

Kraća sezona, veći uticaj

U detaljnom intervjuu za Deadline, showrunneri Craig Mazin i Neil Druckmann otkrili su da će druga sezona biti kraća. Druckmann, također direktor The Last of Us igara od Naughty Doga, objasnio je: „Materijal priče iz drugog dijela igre je daleko opsežniji od prvog. Morali smo odrediti prirodne točke prekida, a ove sezone je imalo smisla završiti nakon sedam epizoda.“

Bela Ramzi (Bella Ramsey) u ulozi Ellie u prvom predpregledu serije The Last of Us 2. sezona (Foto: HBO)
Bela Ramzi (Bella Ramsey) u ulozi Ellie u prvom predpregledu serije The Last of Us 2. sezona (Foto: HBO)

Uprkos kraćoj sezoni, obožavatelji se mogu radovati barem jednoj ekstra dugoj epizodi, koja podsjeća na 90-minutnu premijeru serije i produženu epizodu fokusiranu na Billa i Franka u prvoj sezoni. Ovakav pristup osigurava da bogata naracija The Last of Us Dio II je efektivno prenesen.

 

Šta je sljedeće za seriju The Last of Us?

Mazin je nagovijestio da bi treća sezona mogla biti „značajno veća“, iako je još uvijek nejasno da li se to odnosi na opseg ili dužinu epizode. Zanimljivo je da postoji potencijal da se priča proširi i na četvrtu sezonu. „Sve dok je publika angažovana i možemo nastaviti s produkcijom serije, gotovo je sigurno da će sezona 3 biti veća, a priča bi čak mogla zahtijevati i sezonu 4“, rekao je Mazin.

Pedro Paskal (Pedro Pascal) kao Joel u prvom predpregledu serije The Last of Us 2. sezona (Foto: HBO)
Pedro Paskal (Pedro Pascal) kao Joel u prvom predpregledu serije The Last of Us 2. sezona (Foto: HBO)

Iako bi produžavanje The Last of Us Part II na više sezona moglo izgledati ambiciozno, Mazin i Druckmann izgledaju sigurni u svoju strategiju pripovijedanja. Zacrtali su gdje će svaka sezona početi i završiti, osiguravajući koherentan narativ. Međutim, HBO tek treba da službeno obnovi seriju za treću sezonu, iako uspjeh prve sezone to čini vjerovatnim.

 

 

Budućnost The Last of Us game franšiza

Dodatno uzbuđenju, Deadline je izbacio iznenađujuće ažuriranje u vezi sa potencijalnom trećom igrom u seriji The Last of Us. Trenutno nema potvrde da je nova rata u razvoju. Ova vijest je posebno intrigantna jer sugerira da bi treći nastavak mogla biti udaljena više od pet godina, ako se uopšte dogodi.

Druckmann je potvrdio da se TV serija neće širiti dalje od postojećeg sadržaja video igara, izbjegavajući zamke koje su mučile kasnije sezone HBO-ove Igre prijestola. „Kao fan, oduševljen sam mogućnošću treće igre Last of Us. Međutim, kao kokreator emisije, ne bih želio da ide dalje od izvornog materijala“, rekao je Mazin.

S obzirom na to da je Summer Games Fest na horizontu, fanovi vrve od spekulacija o potencijalnim najavama iz Sonyjevih studija prve strane, uključujući Naughty Dog. Posljednje veliko ažuriranje bilo je otkazivanje planirane igre za više igrača smještene u The Last of Us univerzumu, ostavljajući fanove željne bilo kakvih vijesti o budućim projektima.

Pratite nas za više ažuriranja o The Last of Us Season 2 i potencijalnim razvojima u seriji igara. Za najnovije vijesti i insajderske detalje pratite naš blog i pridružite se razgovoru na društvenim mrežama.