Honor, brend Huaweia, službeno je na sajmu Gamescom 2019 u Kelnu objavio svoju novu gaming strategiju.

S ciljem unapređenja mobilnog gaminga putem tehnologije, e-sportova i zajedničkog razvoja, Honor se pozicionirao kao predvodnik industrije mobilnih igara nudeći u svojim pametnim telefonima moćnu gaming tehnologiju, inovacijsku opremu, planove za e-sportove i izuzetnu saradnju s programerima.

Kao brend za mlade i one koji se tako osjećaju, Honor će svoju temeljnu gaming tehnologiju podići na nov nivo fokusirajući se na tri stuba – „Više od pametnog telefona, više od razvoja i više od gaminga“.

Sedmicama nakon što je Honor 20 Pro postao dostupan za svjetsku prodaju, predstavljen je vrlo moćan uređaj za gamere.

S Kirin 980 SoC-om, AI-baterijom kapaciteta 4.000 mAh, 8 GB RAM-a i 256 GB prostora za skladištenje, uređaj je opisan kao „gaming powerhouse“ koji se jednostavno i ugodno koristi pri igranju bilo koje zahtjevne igre.

Honor 20 Pro također krasi GPU Turbo 3.0, tehnologija za optimizaciju igara koja povećava grafiku, obradu i energetsku djelotvornost više od 30 igara.
Naslovi poput Arena Valor, PUBG i drugi na Honoru 20 Pro mogu da se ugodno igraju sa 60 FPS. Sistem hlađenja pametnog telefona pomoću grafena podržava dugotrajan i ugodan doživljaj, čak i nakon više sati igre.

Honor smatra da gameri žele više od pametnog telefona kako bi održali svoje gaming navike.
Početak prodaje Honor GamePada u zapadnoj Evropi predviđa se u drugoj polovini 2019. godine.
Ovaj gamerski dodatak pružit će iskustvo fizičkog upravljanja u mobilnom gamingu.

Honor GamePad ima šest tipki, povezuje se s mobilnim uređajem preko Bluetootha i nudi dodatnu bateriju od 400mAh s USB-C konektorom kako bi se vrijeme igranja dodatno produžilo.

Honor GamePad kompatibilan je sa svim igrama na tržištu koje podržavaju Bluetooth kontrolu. Konfiguracija tastera određuje se u postavkama igara.

(ictbusiness)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.