Honor je predstavio svoj najnoviji uređaj iz X serije, Honor X6b, koji je sada dostupan online. Ovaj novi telefon ima živopisan dizajn i osnovne specifikacije. Posjeduje 6.56-inčni TFT LCD ekran sa HD+ rezolucijom i osvježavanjem od 90Hz. Takođe, ima Honorov Magic Capsule, koji poboljšava prikaz statusa sistema i odabranih aplikacija oko ureza u obliku kapljice vode, gdje se nalazi prednja kamera od 5MP.

Pogonjen MediaTek Helio G85 procesorom, Honor X6b dolazi sa 4GB ili 6GB RAM-a i opcijama za skladištenje od 128GB ili 256GB. Zadnja kamera ima 50MP glavni senzor sa otvorom blende f/1.8 i 2MP senzor dubine, zajedno sa LED blicem i dekorativnom naljepnicom.

Honor X6b karakteristike
Honor X6b karakteristike

Uređaj koristi MagicOS 8.0 zasnovan na Androidu 14 i opremljen je baterijom od 5.200 mAh koja podržava brzo punjenje od 35W. Honor X6b je dostupan u četiri boje: šumsko zelena, zvjezdano ljubičasta, okeanska cijan i ponoćno crna (Forest Green, Starry Purple, Ocean Cyan, Midnight Black). Detalji o cijeni i dostupnosti još nisu objavljeni.

Više informacija o samom telefonu možete pronaći na zvaničnoj Honor stranici.

(IT mixer)