Uspješna igra zagrebačkog studija LGM ove godine će dobiti nove likove i planetarne sisteme te niz drugih poboljšanja. Igra izlazi tokom godine, objavili su u prvoj video najavi.

Studio LGM iz Zagreba najavio je kako će tijekom ove godine objaviti treći nastavak svoje svemirske RPG igre – Starpoint Gemini.

Novi nastavak čekao se pet godina, iako je između (2017. godine) objavljen i Warlords, igra koja je smještena u isti svemir, prenosi Reboot.

Tim iz LGM-a objavio je prvu najavu za novu igru, koja će donijeti animirane 3D NPC-ove, a u ulozi kapetana Jonathana Bolda istraživat ćemo nove planetarne sisteme. Tu je i ADAH – ‘digitalna svijest’ našeg broda, koju ćemo moći prebaciti u drona. Tačan datum izlaska igre nisu objavili, ali trebalo bi biti tokom ove godine.

Starpoint Gemini 3
Starpoint Gemini 3

Najava trećeg nastavka dolazi i uz prigodni trailer koji možete pogledati u nastavku teksta, a tačan datum kada Starpoint Gemini 3 izlazi na tržište u ovome trenutku nije poznat, osim činjenice da izlazi nekad tokom 2019. godine. Do tada, igru već sada na Steamu možete dodati na svoju wishlistu putem ovoga linka te na njemu saznati (i ubuduće pratiti) više informacija o igri.

 

Izvor: 24sata.hr