Nakon više odlaganja prodaja najavljena za novembar

 

Više puta odlagani Huawei telefon sa ekranom na preklop – Mate X, konačno će u novembru biti pušten u prodaju, saopšteno je na zvaničnom predstavljanju tog uređaja u Kini.

Huawei Mate X je 5G pametni telefon kome pogonsku snagu daje HiSilicon Kirin 980 procesor.

Uređaj ima 6GB RAM-a i 512GB interne memorije za skladištenje podataka. Opremljen je i Barong 5000 modemom.

Mate X napaja dvoćelijska baterija kapaciteta 4.500 mAh, koja, zahvaljujući brzom punjaču snage 55W. Baterija može da se do 85 odsto kapaciteta napuni za pola sata.

Kada je otvoren, uređaj ima ekran dijagonale 8 inča, koji kada se sklopi, korisniku ostavlja mogućnost da koristi jedan od dva ekrana: prednji dijagonale 6,6 ili zadnji od 6,38 inča.

 

Za razliku od Samsungovog preklopnika Huawei Mate X ekran je sa spoljne strane

 

Za razliku od svog glavnog konkurenta Samsunga Galaxy Fold, koji se otvara kao knjiga, ekran Huaweija Mate X se „obmotava“ sa spoljne strane sklopivog uređaja.

To bi trebalo da mu omogući duži upotrebni vijek u odnosu na Samsungov model, pošto mu plastična spoljna zaštita daje veću izdržljivost, budući da je ekran Matea X stalno izložen spoljnim uticajima.

Huawei Mate X
Ekran sa vanjske strane

Huawei Mate X će se na tržištu naći po cijeni od 2.400 dolara, a prodaja u Kini počinje 15. novembra.

Kineska kompanija razmatra mogućnost plasiranje uređaja i na druga tržišta u svijetu.

(b92)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.