Video objavljen na YouTubeu ukratko pokazuje kako se Huawei Mate X2 povezuje sa Huawei Matebook prenosnim računarom.

Video prikazuje korisnika kako povezuje Mate X2 s laptopom pomoću NFC-a. Jednom kada se poveže, ekran telefona se odmah baca na ekran računara. Iako ovo nije nova karakteristika, ono što je zanimljivo je kako funkcija Multi-Screen Collaboration rukuje sekundarnim internim ekranom.

Jednom rasklopljen, prikaz u ogledalu (mirrored view) ekrana brzo se proširuje kako bi odražavao veći ekran sklopivog telefona. Prelaz između vanjskog i unutrašnjeg displeja vrlo je brz i ima malo kašnjenje.

Huawei Mate X2 je nasljednik Huawei Mate X i Mate XS kineskog OEM proizvođača. Ovaj novi sklopivi ima unutrašnji sklopivi oblik sličan onom na Samsung Galaxy Z Fold2. Huawei se pohvalio manjim razmakom na ekranu kada je preklopljen u odnosu na Samsungov.

Mate X2 izgleda čvrsto kada je otvoren i prvi je preklopni smartfon koji posjeduje periskopsku zum kameru. Na vanjskom ekranu ima dvostruke selfie kamere, a na stražnjoj strani postavke četverostruke kamere. Nažalost, interni displej ne možete koristiti za video pozive jer ovdje nema kamere.

(GSMarena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.